Ugrás a tartalomhoz

Nyugdíjas találkozó

Mezőkövesd hírei

Operett betétdalok és népdalok is felcsendültek a „Halló, még itt vagyok!” címmel megrendezett nyugdíjas találkozón.

2000-ben szervezte meg első alkalommal a megyei nyugdíjas klubok összejövetelét a Matyó Nagymama Klub, viszont a pandémiás időszak miatt kétszer elmaradt, így idén huszonegyedszer tartották meg a rendezvényt október 4-én a Közösség Házban.

Az eseményen elsőként Kiss Lászlóné, a klub vezetője köszöntötte a jelenlévőket.

– Most újra találkozunk a „Halló, még itt vagyok!” keretében. Nagyon találó ez az elnevezés, hiszen itt vagyunk, lelkesek vagyunk, tele tervekkel és tenni akarással. Nagyon fontos volt és most is az, hogy legyen egy alkalom, ami csak a miénk, ahová meghívhatjuk a vendégeinket és láthatjuk régi, valamint új barátainkat. Együtt kapcsolódjunk ki az olykor nehéz mindennapokból – mondta Kiss Lászlóné, aki megköszönte dr. Fekete Zoltán polgármesternek, hogy támogatta a rendezvényt.

Ezt követően dr. Fekete Zoltán osztotta meg ünnepi gondolatait, aki elmondta, hogy az előző hónapban töltötte be a 60. születésnapját.

– Olyan jó itt szétnézni, mert akik itt vannak, úgy gondolom, nem érzik magukat magányosnak, hiszen azért szeretnek összejönni, hogy ne legyenek egyedül és el tudják mondani a bújukat, bajukat, valamint örömüket egymásnak – mondta városunk polgármestere, aki köszöntötte a rendezvény résztvevőit.

PROGRAM | A találkozóra egyebek mellett Mezőkeresztesről, Mezőcsátról, Miskolcról, Boldogkőváraljáról, Tibolddarócról, Emődről és Mezőszemeréről is érkeztek fellépők, sőt a kassai Őszirózsa Nyugdíjas Klub is ellátogatott városunkba. A rendezvényen összesen 17 produkció szerepelt. A verses, prózai, zenés, énekes, táncos műsorban felcsendültek például operett dallamok, katona- és népdalok, valamint mulatósok, de a műsorban szerepelt még matyó, spanyol és görög tánc, illetve cigánytánc is.

Városunkat a Matyó Nagymama Klub mellett a Rozmaring Táncegyüttes, a görög tánccsoport és a Matyó Népi Együttes képviselte.

B. K.

Kapcsolódó hírek