Ugrás a tartalomhoz

Ökölvívás: évértékelés

Mezőkövesd hírei

Eredményes évet zárt a Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívó szakosztálya 2023-ban.

Új helyre, a Mártírok utcába költöztek a bokszolók ebben az évben, miután a korábbi edzőtermükben már nem lehetett foglalkozásokat tartnai, mondta Tóth József, az ökölvívók edzője, aki nagyon elégedett a teremmel.

– Április közepén iparosok jöttek, akik az elképzeléseinknek megfelelően alakították ki az épületet. Megcsinálták a bokszzsákoknak és a ringnek a helyet, ez most már egy olyan edzőterem lett, amit bárkinek meg lehet mutatni – emelte ki Tóth József, aki köszönetet mondott Tállai András országgyűlési képviselőnek, a Mezőkövesd Zsóry SE elnükének és dr. Fekete Zoltán polgármesternek az új helyért. Az edzőtermet városunk önkormányzata ingyenesen bocsájtotta az ökölvívók rendelkezésére.

BAJNOKSÁG | A szakember elmondta, hogy 6-8 versenyen vettek részt a tavalyi évben, köztük két magyar bajnokságon is elindultak.

– Nyíregyházán a junior és ifi bajnokságon vettünk részt három versenyzővel, de nem sikerült jó eredményt elérni. Ezt követően Egerben rendezték az U12-es és a serdülő magyar bajnokságot, ez a verseny jó eredménnyel zárult, ugyanis szereztünk egy ezüst és egy bronzérmet – emelte ki Tóth József.

A felkészüléssel kapcsolatban elmondta, hogy szerencsés helyzetben vannak, mert Egerben van a régióközpont és évente legalább 4-5 összevont edzést tartanak, amin mintegy 30-40 egyesület szerepel, így a gyerekek egy-egy alkalommal 6-8 ellenféllel is játszhatnak. Hozzátette, ez számukra költség szempontjából és szakmai szempontból is nagyon jó.

 A tavalyi évben többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a kövesdi bokszolók közül.

– Szeretném kiemelni, a magyar bajnokságon 3. helyezett Németh Krisztofert, aki nagyon ügyesen bokszolt. Glonczi Péter és Lukács László is jól teljesített, ők hárman nyújtottak átlagon felüli teljesítményt – mondta a szakember.

Ezen kívül van legalább 5-6 átlagon felüli gyerek, akiktől idén országos szinten is lehet már jó eredményt várni, tette hozzá Tóth József.

TERVEK | Hangsúlyozta, hogy 2024-ben kb. tíz egynapos és két háromnapos versenyen szeretnének részt venni. Emellett az U12-es, a serdülő, az ifi és a junior országos bajnokságon indulnának el, ahol a szakember tisztes helytállást vár a bokszolóktól. Elmondta, hogyha lesz rá lehetőség, szeretnének versenyszerelést beszerezni, emellett miután sokan járnak edzésre, egy segédedzőre is szükség lenne. Ha mindenki ott van, akkor a foglalkozásokon több mint harmincan vesznek részt, tette hozzá. Kiemelte, hogy a közeljövőben mintegy 10 gyereket technikai vizsgára visz, akik utána a klub igazolt sportolói lesznek.

Az idei év első versenye az egri Küzdelmi nap lesz februárban, erre készülnek a kövesdi ökölvívók, hangsúlyozta a szakember.

B. K.

Kapcsolódó hírek