Ugrás a tartalomhoz

Pályázatok az idei Pipics Fesztiválra

Májusban újra lesz Pipics Fesztivál városunkban.

A Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesülete a tavalyi fesztivál sikerén felbuzdulva úgy döntött, hogy idén is megszervezik a rendezvényt. A programhoz kapcsolódva a szervezet kétféle pályázatot is hirdet.

– Az egyik az országos rajzpályázat, amelyre olyan alkotásokat várunk az óvodásoktól, illetve általános iskolásoktól, amelyek Móra Ferenc valamelyik meséjét dolgozza fel, hiszen idén van az író születésének 145. évfordulója. Az pályamunkák szabadon választott eszközzel készülhet. Emellett országos madáretető-készítő pályázatot is hirdetünk – mondta el Csirmazné Cservenyák Ilona, a MAME elnöke.

A rajzpályázatra szánt alkotásokat április 15-ig lehet benyújtani, míg a madáretetőket április 30-ig lehet eljuttatni a Közösségi Házba.

A beérkezett alkotásokból, elkészített madáretetőkből majd egy tárlatot is berendeznek a májusi Pipics Fesztivál keretében a Rendezvényközpontban. 

Csirmazné Cservenyák Ilona, mint az Országos Honismereti Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei küldöttje egy honismereti pályázatra is felhívja a figyelmet. A Látható csodák – Természeti Értékek szülő- és lakóhelyemen című pályázatra helytörténeti dolgozattal vagy digitális tartalommal/filmmel, diával, vagy játékos ismeret-hordozó applikációval lehet jelentkezni egyénileg vagy két-három fős csapattal. A pályamunkákat március 15-ig lehet beküldeni a szövetséghez. Helyben a Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesülete segítséget nyújt a pályázaton indulóknak. (Elérhetőség: 06-30/823-2446)

hmzs

FELHÍVÁS ORSZÁGOS RAJZPÁLYÁZATRA   Várjuk óvodások, általános iskolások alkotásait MÓRA FERENC születésének 145. évfordulója alkalmából.  A pályázat témája:  Bármely meséjének megjelenítése szabadon választott eszközökkel.  A legjobb munkákat kiállítjuk és díjazzuk a MAME által szervezett  „Pipics Fesztiválon” (2024. május)   Az alkotás hátoldalára kérjük felírna az alábbiakat:  (A választott mese címe, a készítő neve, életkora, óvodája, iskolája, a felkészítő telefonos elérhetősége)   Beérkezési határidő: 2024. március 15.  Cím: Művelődési Ház, Mezőkövesd, Szent László tér 24.  Bővebb információ: 06-30/823-2446 Olvassuk újra a történeteket, ismertessük meg gyermekeinkkel a kedves, magyar népmesei világot!  Örömökkel, élményekkel teli alkotómunkát kívánunk!

Pályázati felhívás A Matyóföldi Alkotók és „Művészetpártolók Egyesülete (MAME)  országos madáretető-készítő pályázatot hirdet.  A pályázatra beküldött madáretetőkhöz felhasznált anyagok szabadon megválaszthatók.  A pályaművek mérete ne haladja meg az 50 cm x 50 cm x 50 cm méretet.  A pályaműveken kérjük, tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, Iakcímét, vagy iskolájának címét!  Az elkészített pályaműveket a mezőkövesdi Közösségi Ház postacímére kell elküldeni.  Postacím: Közösségi Ház 3400 Mezőkövesd, Szent László tér 24.   A pályaművek beküldésének határideje: 2024. 04. 30.  A pályázatra beküldött madáretetőket a 2024 májusában a madarak és fák napjához kapcsolódó, a  MAME által megrendezésre kerülő „Pipics Fesztválon” kiállítjuk.  A Iegjobban sikerült alkotásokat díjazni fogjuk.  Bővebb információ: 0630/8232446

Kapcsolódó hírek