Ugrás a tartalomhoz

Pipics Fesztivál

Mezőkövesd hírei

Mintegy ezer rajzot küldtek be hat kategóriában a II. Pipics Fesztiválra, melyet a madarak és fák napja alkalmából rendeztek meg.

Az esemény Agócsné Halász Andrea, a Matyó Múzeum vezetőjének köszöntőjével kezdődött. Magyar Krisztina „Madarak a nagyvilágból” című fotókiállítását Dorogi Ferenc, a Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesületének (MAME) tagja nyitotta meg, majd konferenciával folytatódott a fesztivál, „Madárbarát kert” címmel Szitta Emese, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjának titkára tartott előadást, délután Dinyési János helytörténeti kutatónak, a MAME tagjának előadását hallgathatták meg a résztvevők, melynek címe „Madárábrázolások az őskortól napjainkig” volt.

Mindeközben megtartották az országos rajzpályázat eredményhirdetését, melyet hat kategóriában hirdettek meg.

Nagyon nagy örömünkre az ország különböző részeiből, sőt határon túlról is érkeztek rajzok. Móra Ferenc születésének 145. évfordulóját ünnepeljük idén, ezért úgy gondoltuk, hogy az irodalom keretében a képzőművészet felé fordítjuk a fiatalokat, hogy a későbbiekben hátha csatlakoznak majd a szervezetünkhöz. Nagy örömünkre népszerű volt a rajzverseny, hiszen összesen 965 rajz érkezett be a pályázatra. Az egyik fő támogatónknak, a Fővárosi Közterület-felügyelő Vállalatnak köszönhetően annyi ajándékot kaptunk, hogy mind a 65 díjazott gyereket tudtuk jutalmazni – mondta Csirmazné Cservenyák Ilona, a MAME elnöke.

PROGRAMOK | Bán Csabáné a nap folyamán kétszer a pipicssütés rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket. Emellett felléptek a Mezőkövesdi Dalos Pacsirták, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Ózdi Helyi Szervezete és az Elek zenekar koncertjét is meghallgathatták a résztvevők. Ezen felül különböző kézműves-foglalkozásokat tartottak, valamint volt rajzkiállítás, társasjáték és körhinta is.

A fesztivált a Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesülete szervezte május 11-én, a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban.

B. K.

Kapcsolódó hírek