Ugrás a tartalomhoz

Simon and Garfunkel dalok

Mezőkövesd hírei

A Kodachrome lépett közönség elé a II. Matyó Világtalálkozón július 7-én.

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, amelynek tagjai kizárólag Simon and Garfunkel dalokat játszanak el. A jól ismert dalok Méhes Adrián és a mezőkövesdi Jobbágy Bence előadásában szólalnak meg mintegy 10 éve, a duó augusztus végén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.
 
– Az elmúlt 10 évben mindenhol játszottunk az országban, a legkülönfélébb helyszíneken léptünk fel a kicsitől a nagyig, sok helyre eljutottunk. Nem panaszkodhatunk, nekünk egy nagyon kalandos időszak volt, ennyi idő alatt pedig szinte családtaggá formálódtunk az Adriánnal – mondta Jobbágy Bence, aki a Városi Zeneiskolában eltöltött időszakáról is beszélt.
 
– Én 6 éves koromtól 14 éves koromig jártam a zeneiskolába, ahol zongorázni tanultam, majd a végén tanultam egy kicsit gitározni. Nagyon szerettem a zeneiskolát, szeretem azt a hangulatot, amikor belépek és mindenféle hangszeren egyszerre játszanak, van ez az érdekes heterofon hangzás, azt nagyon kedvelem – emelte ki Jobbágy Bence, aki hozzátette, az első mezőkövesdi koncertjük helyszíne a Zeneiskola volt, emiatt is különösen kedves számára az oktatási intézmény.
 
A Zsóry Ligetben rendezett mintegy egyórás Kodachrome koncerten olyan ismert slágerek hangzottak el, mint a Sound of silence, és a Mrs. Robinson.
 
B. K.

Kapcsolódó hírek