Ugrás a tartalomhoz

Sport: labdarúgás és sakk

Mezőkövesd hírei

Hétgólos mérkőzésen egy góllal nyert a Kisvárda Master Good a Mezőkövesd Zsóry FC ellen az OTP Bank Ligában, a Mezőkövesd Zsóry SE sakkcsapata három ponttal kapott ki az Edelényi VSE ellen az NB II.-es bajnokságban.

Fotó: Csendes Szonja

LABDARÚGÁS | A 11. helyen álló szabolcsi gárdához látogatott a Mezőkövesd a bajnokság 32. fordulójában május 12-én.
Remekül kezdte a mérkőzést a kövesdi csapat, egy formás támadás végén Kócs-Washburn átadása után Szalai ziccerét védte elvetődve Kovács a 2. percben. Az első percek után a hazaiak átvették az irányítást és a 16. percben megszerezték a vezetést, egy szép támadás végén Camaj lőtt két lépésről a kapu közepébe. A gól után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés és a 25. percben közel járt a kövesdi gárda az egyenlítéshez, Szolgai 16 méterről kevéssel lőtt a keresztléc fölé. A kimaradt lehetőséget góllal büntették a szabolcsiak, Mesanovic 11 méterről a kapu közepébe bombázott a 26. percben. A 33. percben egy szép kövesdi akció végén Kócs-Washburn szorongatott helyzetben közelről rosszul találta el a labdát. A kihagyott lehetőségre újra góllal válaszoltak a kisvárdaiak, Cipetic lőtt a kapu jobb oldalába 10 méterről a 35. percben. A 41. percben Bőle átadása után Szalai járt közel a szépítéshez, 6 méterről leadott lövését Kovács védte, aki utána a gólvonalról ütötte ki a felperdülő labdát. A 45. percben Cseri 26 méteres lövése zúgott el centikkel a kapu fölött, majd Bőle és Nagy Gergő lőhetett volna gólt, azonban a hazai védelem tisztázott. A Kisvárda pedig ezúttal is góllal büntette a kimaradt helyzeteket, egy gyors kontra végén Navrátil beadását követően Camaj tüzelt a léc alá 14 méterről.
Fordulás után is a hazaiak irányították a játékot, az 51. percben mégis a Mezőkövesd előtt adódott az első lehetőség, miután Kócs-Washburn lépett ki ziccerben, azonban a 8 méteres kísérletét Kovács megfogta. A 62. percben újra a kövesdiek veszélyeztettek, Cseri lőtt 16 méterről kevéssel a kapu fölé. Hét perccel később ismét a vendégek jártak közel a gólhoz, azonban Molnár távoli lövése után a labda a kapu fölött szállt el. A 83. percben kihasználta utolsó cserelehetőségét is a Mezőkövesd, Nagy Gergő helyére Ináncsi érkezett, a saját nevelésű játékos ezen a mérkőzésen debütált a csapatban. A debütálás pedig emlékezetesre sikerült, ugyanis három perccel később Ináncsi 16 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, ezzel megszerezte első élvonalbeli találatát. A gól után rögtön Szalai faraghatta volna tovább a hátrányt, azonban a ziccerét Kovács nagy bravúrral hárította. Néhány másodperccel később viszont megszületett a második gól, Pillár lekészítését követően Molnár tüzelt 10 méterről a léc alá. És ezzel még nem volt vége, a rendes játékidő utolsó percében Drazic beadása után Molnár lőtt közelről a bal alsó sarokba, így a kövesdi csapat 5 perc alatt három gólt lőtt! A kétperces ráadásban újabb találat már nem született, így a Kisvárda 4-3-ra megnyerte a gólzáporos mérkőzést.

A Mezőkövesd Zsóry 32 forduló után a 12. helyen áll a bajnokságban 20 ponttal. A csapat a bajnokság zárófordulójában a 8. helyen álló MTK Budapest csapatát látja vendégül. A találkozó május 17-én, pénteken 20.30-kor kezdődik majd a Városi Stadionban.

SAKK | A Mezőkövesd Zsóry SE sakkcsapata a 3. helyezett Edelényi VSE gárdáját látta vendégül az NB II.-es bajnokság Barca csoportjának utolsó fordulójában. A május 12-én rendezett találkozón a kövesdiek közül ifjabb Lakó István győzött Galkó Tibor ellen, míg Pap János játék nélkül nyert Molnár László ellen. Emellett Becskei Zoltán, Sallai János, Pap Kristóf, Kántor József és Lakó István döntetlent játszott, így az edelényiek végül 7,5-4,5 arányú győzelmet arattak.

A Mezőkövesd Zsóry együttese a 6. helyet szerezte meg a 9 csapatos bajnokságban, a kövesdiek 43,5 pontot és 6 csapatpontot gyűjtöttek. A bajnokságot a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület együttese nyerte meg, a Hajdúböszörményi SE és az Edelényi VSE csapatait megelőzve.

B. K.

Kapcsolódó hírek