Ugrás a tartalomhoz

Vármegyei rangadó következik

A Diósgyőri VTK csapatát látja vendégül a Mezőkövesd Zsóry FC az OTP Bank Ligában augusztus 5-én.

A vármegyei rangadóra mindkét csapat vereséggel hangolt, a kövesdiek 3-1-re maradtak alul Debrecenben, míg a miskolci gárda saját pályáján 1-0-ra kapott ki a Puskás Akadémiától a bajnokság 1. fordulójában. A borsodi rangadóról elsőként Vajda Sándor, a Mezőkövesd Zsóry középpályása beszélt.– Egy derbiről beszélünk, biztos vagyok benne, hogy egy pikáns, harcos jó meccs lesz, erre is készülünk. Nekünk idén ez lesz az első hazai mérkőzésünk, ezért szeretnénk győzelemmel ünnepelni – mondta Vajda Sándor.

 Kállai Kevin, a Mezőkövesd Zsóry védője Diósgyőrben kezdte a pályafutását, majd a Szombathelyi Haladásban futballozott, onnan igazolt városunkba. Kállai Kevin szintén elmondta véleményét a szombati mérkőzésről.
– A három pontot mindenképpen itthon szeretnénk tartani. Ez egy igazi rangadó lesz, remélem, hogy sikerül nyerni, márcsak azért is, mert az első mérkőzésünk, nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, mindenképpen javítani szeretnénk. A szurkolók mindig segítséget jelentenek, nagyon örülünk, ha kilátogatnak a mérkőzésre, mert nagy lökést tudnak adni a csapatnak. Bízom benne, hogy szombaton győzelemmel tudjuk viszonozni – emelte ki Kállai Kevin.

Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai igazgatója elsőként a Debrecen elleni találkozóról osztotta meg gondolatait.

– Csütörtökön kezdtük meg a közvetlen felkészülést a Diósgyőr elleni mérkőzésre, az elmúlt két nap még a Debrecen elleni találkozóról szólt. Úgy gondolom, hogy voltak a mérkőzésnek olyan periódusai amikor eredményesek lehettünk volna, sajnos nem tudtunk előnnyel vonulni a szünetre, de összességében egy jobb csapattól kaptunk ki. Két fiatal játékosunk, Kállai Kevin és Illés Bálint remek teljesítményt nyújtott, Bálintot külön is kiemelném, miután egy 18 éves fiatalról van szó, aki még jövőre is megfelel majd a fiatal szabálynak – hangsúlyozta Tóth László.

A szakember mezőkövesdi győzelmet vár a Diósgyőr ellen.
– Hazai mérkőzés lesz, a szurkolók és mi is győzelmet várunk. Kiélezett küzdelemre számítok, ahol azt gondolom, hogy a nagyobb élvonalbeli rutinnal rendelkező Mezőkövesdnek itthon kell tartania a három pontot – emelte ki a szakmai igazgató.

Tóth László a játékoskeret lehetséges változásairól is megosztotta gondolatait.
– Mindig vannak extrém esetek, például sérülések, illetve vannak olyan játékosok, akiknek kivásárlási áruk van és esetleg elvihetik tőlünk, ezért úgy gondolom, hogy még várható mozgás a keretben. Egy-két poszton szeretnénk még erősíteni, valamint véleményem szerint néhány ember még távozni fog a keretből – mondta a szakember.

Az átigazoláshoz tartozik, hogy a közelmúltban a klub korábbi játékosa Szalai Attila a német I. osztályú Hoffenheimhez igazolt. A Mezőkövesd Zsóry FC honlapján megjelent interjúban többek között a kövesdi időszakról is megosztotta a gondolatait a magyar válogatott védő.
– Amikor a klub játékosa voltam két jó szezont csináltunk, a kitűzött céljainkat elértük, jól szerepeltünk. Én is nagyon sokat tanultam abból az időszakból és sok barátra tettem szert. Jó szívvel tekintek vissza a Mezőkövesden töltött két évre és hálás vagyok a klubnak, hiszen ezt követően és minden bizonnyal az ott szerzett tapasztalataimnak is köszönhetően teljesült a nagy álmom, hogy újra külföldön tudtam folytatni a pályafutásomat. Csupa szép emlékeket őrzök a klubról – hangsúlyozta a játékos.

Szalai Attila mind a mai napig figyelemmel kíséri a kövesdi csapat szereplését. 
–  A csapatot most is figyelemmel kísérem, láttam a Debrecen elleni mérkőzést is. A srácoknak nagyon sok sikert kívánok a hétvégi, Diósgyőr elleni megyei rangadóra! Bízom benne, hogy meglesz a három pont! Mindig jó érzés ilyen találkozókon pályára lépni, nekem is volt ebben részem jónéhányszor. Minden jót kívánok a csapatnak és a klubnak – mondta magyar válogatott védő.

A Diósgyőr elleni bajnoki találkozó augusztus 5-én, szombaton 17.45-kor kezdődik a Városi Stadionban.

 

B. K.

Kapcsolódó hírek