Ugrás a tartalomhoz

Vígjáték és szórakozás

Mezőkövesd hírei

A Körúti Színház újabb, A doktor úr című darabját nézhették meg az érdeklődők városunkban.

Az előadás előtt, Kazárné Kalber Nikolett, a Mezőkövesdi Közkincs-Tár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet.

A Körúti Színház két éve partnere a Vármegyei Önkormányzatnak, ekkor kezdtük el identitáserősítő programsorozatunkat, hogy a covid után a kultúrát, a szórakozást házhoz vigyük az embereknek. Így a társulat is elvitte a közösségekhez mindazt az élményt, amit ők tudnak nyújtani. A 358 településből már több mint 100 településen jártunk közösen. A Vármegyei Önkormányzat vezetőjeként fontosnak tartom, hogy az itt élők otthon érezzék magukat. Ehhez szükség van fejlesztésekre, beruházásokra, de szükség van a hagyományok ápolására, a kultúrára és a szórakozásra is" – emelte ki a Közgyűlés elnöke.

A bevezető gondolatok után a Körúti Színház előadásában Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátékát tekintették meg az érdeklődők Galambos Zoltán rendezésében. A doktor úr Molnár Ferenc fiatalkori, első színpadi műve, melynek főszereplője Dr. Sárkány, a jónevű, sikeres ügyvéd és Puzsér, a szimpatikus betörő. A darabban színpadra lépett többek között Beleznay Endre, Lipták Péter, Figeczky Anna és Oroszi Tamás.

A B-A-Z Vármegyei Közgyűlés által szervezett előadást május 17-én láthatta a közönség a Közösségi Ház színháztermében.

hmzs

Kapcsolódó hírek