Ugrás a tartalomhoz

Zene és tánc

Mezőkövesd hírei

Első alkalommal lépett fel városunk legújabb, óvodás és kisiskolás lányokból álló mazsorett csoportja a Fúvós és Mazsorett Gálán július 5-én a II. Matyó Világtalálkozón.

A műsor nyitányaként óvodás és kisiskolás gyermekek által alkotott mazsorettcsoport koregográfiáját tekinthette meg a közönség.

– A legkisebb táncosaink, akik alig egy éve dolgoznak együtt Ladányi-Győri Mónika vezetésével most mutatkoztak be először a nagyközönség előtt egy pomponos tánccal, nagyon ügyesek voltak, reméljük, hogy ez a szereplés meghozza számukra a kedvet a további fellépésekhez, táncoláshoz – mondta el Reich Lászlóné, a Mazsorett Csoportok vezetője.

Az este során több tánccal, botos, zászlós, pomponos tánccal lépett fel a Twister Csoport is, melynek a mezőkövesdi Csirmaz Andrea már több éve oszlopos tagja.

– 2006 óta táncolok a mezőkövesdi mazsorettcsoportban, nagyon szeretek táncolni, nagyon szeretem a csapatot. Bár elkerültem Debrecenbe egyetemre, de igyekszek minél többször hazajönni, nagyon szeretek itt lakni. Amikor esetleg egy nagyobb rendezvényen, versenyen akár külföldön szerepelünk, amikor képviselhetjük Mezőkövesdet, az nem csak nekem, hanem az egész csapatnak hatalmas élmény – emelte ki Csirmaz Andrea.

A mazsorettek mellett a Zsóry Ligetben megtartott hangulatos gálán a Pro Urbe-díjas Mezőkövesd Város Fúvószenekara is fellépett nagy sikert aratva a közönség körében. Repertoárjukban szerepelt egyebek mellett a Honvéd Banda, az Üdvözlet induló, a Fireball, a Bella Ciao, a Party Dance, melyet élvezettel hallgatott a nagyszámú közönség.

– Mi rendszeresen járunk vissza Mezőkövesdre, itt nőttünk fel, itt jártunk iskolába. Körülbelül 45 éve költöztünk el, de rendszeresen figyelemmel kísérjük az itteni rendezvényeket. Így most a Matyó Világtalálkozó eseményeit is nyomon követjük, minden nap jövünk a programokra. A ma esti fúvós és mazsorett műsor is nagyon tetszett, szórakoztató volt és öröm volt látni, hogy ennyien érdeklődnek a világtalálkozó iránt – mondta el Kis Andrásné látogató.
hmzs

Kapcsolódó hírek