Ugrás a tartalomhoz

Zenei találkozó

Mezőkövesd hírei

A Líra és a LírArt Zeneiskola növendékei adtak koncertet városunkban.

Különleges zeneszámmal nyitották meg a Líra Zeneiskola és a LírArt Zeneiskola közös kamarazenei találkozóját, hiszen az Aldebrői Citerazenekar előadásában egy Rákóczi-indulót adtak elő, melynek szövegét a zenekar vezetője, Vámosi László írta.

A nyitóprodukció után a Líra Zeneiskola igazgatója, Bolykóné dr. Mondru Beáta köszöntötte a vendégeket, kiemelte, hogy az elmúlt két évtizede működő intézmény hagyományosan tavasszal rendezi meg régiós találkozóját.

Az eseményre a két zeneiskola szinte minden telephelyéről érkeztek növendékek, így a mezőkövesdiek mellett többek között erdőteleki, tiszabábolnai, borsodivánkai, kisgyőri, harsányi, maklári és feldebrői fiatal zenészek felléptek a zsúfolásig megtelt Rendezvényközpontban, május 24-én.

Az előadások során az énekhang mellett szinte az összes hangszert megszólaltatták a növendékek. A színvonalas műsorszámok között felcsendültek például a Hej, Vargáné, a Hullámzó Balaton tetején, az Érik a szőlő című népdalok, reneszánsz dallamok, Weiner Leó Rókatánc című darabja, az Old MacDonald és a Mary Poppins musical Mosolyogni kell című betétdala, valamint Mozart Török indulójának részlete is.

hmzs

Kapcsolódó hírek