Ugrás a tartalomhoz

Elismerés a Köztisztviselők Napján

Mezőkövesd hírei

 

A Vármegyei Közgyűlés Elnökének Köztisztviselői díja kitüntetésben részesült Kaszó Gábor, a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa a több mint 30 éves köztisztviselői munkájának elismeréseként.

A Köztisztviselők Napja alkalmából június 29-én ünnepséget tartottak Miskolcon, a Vármegyeházán. Az eseményen elsőként dr. Schirger György a vármegyei közgyűlés jegyzője mondott köszöntőt, majd pedig átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés Elnökének Köztisztviselői díját és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzati Hivatal Jegyzőjének Dicsérő Oklevelét.
 
Az Elnök Köztisztviselői díját vehette át Kaszó Gábor, a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa, aki 1983 óta dolgozik a közigazgatásban. Négy évig a Mezőkövesdi Városi Tanács Műszaki Osztályán dolgozott műszaki főeladóként, majd Bogácsra került, 2008-tól építéshatósági ügyintézőként Mezőkövesden tevékenykedett, 2020-tól a vármegyei Kormányhivatal Építéshatóságához került hatósági és felügyeleti szakügyintézőként. 2021-es nyugdíjazása óta továbbra is segíti a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal munkáját.
 
Az elismerést június 29-én a Köztisztviselők Napja alkalmából vette át Bánné dr. Gál Boglárka a közgyűlés elnökétől és dr. Schirger György a közgyűlés jegyzőjétől. A díjra dr. Fekete Zoltán polgármester és dr. Jakab Orsolya jegyző terjesztette fel a kitüntetettet.

hmzs
 
Nacionálé | Kaszó Gábor felsőfokú tanulmányait az Odesszai Építőipari Egyetemen végezte, majd a Miskolci Ingatlankezelőnél dolgozott mérnökként.
A közigazgatásban eltöltött éveinek főbb állomásai:
1983-tól négy éven át a Mezőkövesdi Városi Tanács Műszaki Osztályán dolgozott műszaki főelőadóként.
1993-tól 8 éven keresztül a bogácsi Polgármesteri Hivatal építésügyi előadója.
2008-tól újra Mezőkövesden dolgozik, mint építéshatósági ügyintéző.
2020-tól a vármegyei Kormányhivatal Építéshatóságához került hatósági és felügyeleti szakügyintézőként.
2021-es nyugdíjazása óta továbbra is segíti a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal munkáját.
Kaszó Gábor közel 30 éves köztisztviselői múltja a mai napig példa a következő generációnak. Építészmérnökként szakmájában továbbra is tevékeny, építéshatósági múltjából adódóan a hivatal oldaláról is aktívan részt vesz a település és a vármegye fejlesztésében.
Nyugdíjba vonulását követően is fáradhatatlan, kollégái és a város lakosai is számíthatnak segítségére, önzetlen szakmai munkája példaértékű.

Kapcsolódó hírek