Ugrás a tartalomhoz

39 év Mezőkövesden Mezőkövesdért

Mezőkövesd hírei

Dr. Sipos Béla belgyógyász-kardiológus, a Városi Rendelőintézet szakmai vezetője vette át Mezőkövesd Város Önkormányzatának Dr. Szűcs Géza-díját. Az elismerést dr. Fekete Zoltán polgármester adta át kitüntetettnek a Semmelweis nap alkalmából szervezett ünnepségen július 4-én.

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Előtte és minden egészségügyi dolgozó előtt tisztelegve szervezte meg Mezőkövesd Város Önkormányzata és Mezőkövesd Város Rendelőintézete a Semmelweis napi ünnepséget.

Az eseményen dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, melyben elsőként Semmelweis Ignác munkásságát, kitartó és példamutató jellemét méltatta. Majd a napjainkban zajló egészségügyi reformokról, egyebek mellett az orvosi ügyeleti rendszer átalakításáról beszélt. Emellett hangsúlyozta, hogy a városvezetés mindent megtesz a helyi egészségügyért.

– A mezőkövesdi önkormányzat mindig előtérbe helyezte az egészségügyi rendszer gördülékeny működésének biztosítását. A rendelőintézet számára 2018-tól működési célra évente átlagosan közel 30 millió forintos támogatást, felhalmozási célra az elmúlt öt évben 14 millió forint támogatást, a védőnői szolgálathoz 15 millió 800 ezer forint támogatást folyósítottunk. Öt év alatt mintegy 200 millió forint támogatással segítettük az egészségügyet a központi finanszírozás kiegészítésére  – mondta el a városvezető, aki beszédének a végén minden egészségügyi dolgozónak, ápolónak, orvosnak megköszönte lelkiismeretes, áldozatos, fáradhatatlan munkáját.

Az ünnepségen adták át Mezőkövesd képviselő-testülete által odaítélt Dr. Szűcs Géza-díjat, amelyet ebben az évben dr. Sipos Béla belgyógyász-kardiológusnak, a Városi Rendelőintézet szakmai vezetőjének ítélt oda a grémium. Az elismerést dr. Fekete Zoltán polgármester adta át kitüntetettnek.

Dr. Sipos Béla már kisgyermek kora óta arra készült, hogy orvos legyen, elmondása szerint ő erre a hivatásra született. 1984-ben végezte el a Debreceni Egyetemet. 1984. október 1-jén kezdett dolgozni Mezőkövesden, az akkori Városi Kórház Rendelőintézet belgyógyászati osztályán. 1997. június 1-től a Belgyógyászat működtetését átvevő miskolci Semmelweis Kórház, későbbiekben Markhot Ferenc Kórház orvosa, majd osztályvezető főorvos 2016-ig. A rendelőintézet kardiológiai szakrendelését 1997-től látja el, mint kardiológus szakorvos. Emellett szakmai igazgatóként is segíti az egészségügyi intézmény munkáját. A kitüntetett immár 39 éve dolgozik Mezőkövesden, a városban és a térségben élő emberekért.

A díjazott az elismerés után beszédében kiemelte, hogy szereti a hivatását, szereti Mezőkövesdet.

– Szeretek itt élni, szeretem ezt a települést. Ez a város számomra az elmúlt 39 év alatt annyi mindent adott, hogy ezt nekem – úgy gondolom —erkölcsi kötelességem volt visszaadni, ezért is dolgozok nap mint nap a városért, az itt élő emberékért. Az, hogy megkaptam ezt a kitüntetést, nagy megtiszteltetés számomra, mert azt jelzi, hogy látják és elismerik mindazt, amit egyénileg, illetve intézményi szinten, illetve egészségpolitikai szempontból is tettem, tettünk Mezőkövesdért, a betegekért, az egészségügyért – emelte ki a Dr. Szűcs Géza-díjas kardiológus.

Az ünnepséget Roszkos Orsolya, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola népdalénekesének előadása, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós kiskamaracsoportjának műsora, valamint a Matyó Néptáncegyüttes tagjainak matyó táncai színesítették.

hmzs


NACIONÁLÉ | Dr. Sipos Béla 1959. december 27-én született Sátoraljaújhelyen. 
Tanulmányait  a  Debreceni Orvostudományi Egyetemen végezte, ahol általános orvosként 1984-ben végzett, cum laude minősítéssel.    
1989-ben az Országos Szakképesítő Bizottság előtt tett Belgyógyászat szakvizsgát - Belgyógyász szakorvosként, 1996-ban Kardiológia szakvizsgát - Kardiológus szakorvosként.  Mindkettőt jeles minősítéssel. 2017-ben a  Debreceni Egyetem Nemzeti Vizsgabizottsága előtt tett  Felnőtt transtorakális echokardiográfia licenc vizsgát.
1984. október 1-jén kezdett dolgozni Mezőkövesden, az akkori Városi Kórház Rendelőintézet belgyógyászati osztályán.
1997. június 1-től a Belgyógyászat működtetését átvevő miskolci Semmelweis Kórház, későbbiekben Markhot Ferenc Kórház orvosa, majd osztályvezető főorvos 2016-ig.
A rendelőintézet kardiológiai szakrendelését 1997-től látja el, mint kardiológus szakorvos.
Dr. Sipos Béla a kardiológiai szakrendelés szakorvosaként a krónikus szív és érrendszeri betegek, szívműtéten, infarktuson átesett betegek gondozását végzi. A gondozás mellett szív ultrahang, terheléses EKG, ABPM és HOLTER vizsgálatok elvégzését követően diagnózist állít fel a szakrendelésre beutalt betegek esetében. Munkáját lelkiismeretesen, odaadóan, a betegek egyedi problémáját figyelembe véve precízen, példásan végzi.
Munkája során sokszor előfordul, hogy a betegek életét menti meg a szaktudásának, precizitásának köszönhetően.
A kardiológia kiemelt szakrendelés, a betegek számára mindennap elérhető, ezáltal közel 41 ezer lakos ellátása biztosított. Kiemelendő, hogy a COVID-19 járvány idején sem szünetelt az ellátás, kitartó munkájának köszönhetően.

Kapcsolódó hírek