Ugrás a tartalomhoz

A tanév mottója: Krisztus a mi jövőnk!

Mezőkövesd hírei

185 tanuló kezdi meg középiskolai tanulmányait a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban. A 9. évfolyamos diákok ünnepi tanévnyitó szentmisén vettek részt szeptember 1-jén reggel a Szent László templomban.

Az ünnepi szentmisét dr. Medvegy János, esperes-plébános celebrálta, aki kiemelte, hogy az idei tanév mottója: Krisztus a mi jövőnk! Hozzátette, hogy a jövő sejtelmes, tele van félelemmel, bizonytalansággal, de Jézus arra biztat mindannyiunkat, hogy mindig a mával, a ma feladataival, nehézségeivel foglalkozzunk. Ha megcsináljuk nap mint nap a feladatainkat, jótetteinket, megtaláltuk Krisztust, akkor biztosak lehetünk benne, hogy bármi is történjék a jövőben, Jézus ott lesz velünk. A szentmisén az evangéliumot Trevisan Pietro atya olvasta fel.

Az eseményen Kiss Gábor, az iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévő, a középiskolai tanulmányait most elkezdő kilencedik évfolyamosokat.
– Minden út, a leghosszabb is, az első lépéssel kezdődik. Mindegyiket meg kell tenni ahhoz, hogy a célhoz érjünk. Minden tanévben az első ilyen lépés a tanévnyitó. A közös munka fontosságát szeretném hangsúlyozni, közös munkára hívlak most benneteket. Mi ebben a tanévben is azon leszünk, hogy a tanulás útjára vezessük, illetve elkísérjük a ránkbízottakat, hogy mindenki megtalálhassa az Istentől számára rendelt utat – emelte ki az igazgató, aki ezekkel a gondolatokkal megnyitotta az idei tanévet.

A szentmise zárásaként dr. Medvegy János áldást kért a diákokra, a szülőkre, valamint a pedagógusokra.
hmzs

Kapcsolódó hírek