Ugrás a tartalomhoz

Ajánló: Gépésztalálkozó Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Látványos felvonulás, szakmai előadások, gépkülönlegességek és sok kísérő program várja azokat, akik szeptember 2-án ellátogatnak a 24. Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozóra, Mezőkövesdre.

–  Külföldről és az ország számos településéről érkező, több mint 100 veterán jármű, traktor, motor vonul majd fel a 24. Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozón szeptember 2-án városunkban” – mondta el Csirmaz István, a Mezőgazdasági Gépmúzeumért Kh. Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A menet a Dózsa György út-Mátyás király út sarkáról indul, majd a gépek végig vonulnak a város főutcáján, a Kavicsos-tó és Szabadipark mellett, majd a József Attila úton keresztül térnek vissza az Eötvös utcára, ahol minden felvonuló járművet bemutatnak a jelenlévőknek. Ezt követően galambröptetéssel, ünnepi műsorral és köszöntőkkel folytatódik a program.

A találkozó 14 órakor kezdődő szakmai programjának fő témája a 160 éves Kühne Gépgyár, a 200 éves Lábassy János és az általa 175 évvel ezelőtt létrejött gépgyár lesz, de a kanadai farmerek életéről is hallhatnak előadást a résztvevők. Az előadások keretében a mezőkövesdi gépgyűjtemény alapítójáról, Hajdu Ráfis Jánosról is megemlékeznek. Ez alkalommal Lévay Sándor gépgyűjtő emlékezik meg a múzeum alapító-névadójáról.

Emellett gépindítás, cséplésbemutató, galambröptetés, kovácsbemutató, a gyerekeknek interaktív kiállítás, valamint kézműves vásár is várja a családokat szeptember első szombatján.

Kapcsolódó hírek