Ugrás a tartalomhoz

Boldog születésnapot!

Mezőkövesd hírei

A kilencvenéves Nagy Istvánt és a 95 éves Halász Istvánnét születésnapjuk alkalmából dr. Fekete Zoltán polgármester is köszöntötte. A városvezető november 15-én látogatta meg az ünnepelteket.

Nagy István 1933. október 17-én Tápióbicskén született egy tizenhárom gyermekes család legelső gyermekeként. Az elemi hat osztály elvégzése után 1947 őszén elköltözött Szárra, ahol szüleivel együtt először magángazdálkodásnál, majd később a TSZ-ben dolgozott. 1951 után Kecskeméten mérnök szakon, majd Pécsett magyar szakon szakérettségizett és végezte el az egyetemet. 1957-ben helyezkedett el a mezőkövesdi Szent László gimnáziumban tanárként, melynek 1967-től 1990-ig, 23 évig igazgatója is volt. A dr. Papp Zoltán-díjas nyugalmazott pedagógus, Mezőkövesd Város Díszpolgára 1994-es nyugdíjazása után is tanított még az intézményben egészen 70 éves koráig. Az évek során tagja volt a városi, illetve megyei tanácsnak. Nyugdíjasként kertészkedett, földet művelt, szőlőt, zöldségeket termesztett. Nagyon szeret kirándulni és kerékpározni. Két lánya, négy unokája és egy dédunokája van.


Halász Istvánné november 11-én töltötte be 95. életévét. Mező Erzsébet (lánykori nevén) 1928-ban született Mezőkövesden. Hárman voltak testvérek. Elvégezte az általános iskola nyolc osztályát, majd dolgozni kezdett. Édesanyja példája után ő is matyózott, kiváltotta az ipart, bedolgozója volt a Matyóháznak. Mintegy hatvan éven keresztül dolgozott ezen a területen. 1950-ben ment hozzá ácsként dolgozó férjéhez. Halász Istvánné a matyózás mellett felépített egy üdülőt a Zsóryban, amelyet ő üzemeltetett. Erzsike néni elmondása szerint ő volt az első nő Mezőkövesden, aki autót vezetett és egészen 90 éves koráig ült a volán mögött. Még 90 éves koráig a kertet is művelte, most inkább már csak a virágoskertet tartja rendben, bevásárol, főz, elvégzi a háztartási teendőket.

Településünk két szépkorú lakosának dr. Fekete Zoltán virágcsokorral, tortával, valamint emléklappal kedveskedett jeles születésnapjuk alkalmából. Emellett a városvezető felolvasta és átadta Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait tartalmazó oklevelét is az ünnepelteknek.

hmzs

Kapcsolódó hírek