Ugrás a tartalomhoz

Cél: a balesetmentes közlekedés

Mezőkövesd hírei

Június 21-én ülést tartott a Balesetmegelőzési Bizottság a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon.

Az ülés elején Varga Zoltán r. őrnagy, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője összefoglalta Mezőkövesdi kapitányság illetékességi területének jelenlegi közlekedésbiztonsági helyzetét. Elmondta, hogy az idei évben ezidáig 13 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a kapitányság illetékességi területén, melyből nyolc könnyű sérüléssel járó, öt pedig súlyos sérüléssel járó baleset volt. A tavalyi év hasonló időszakához képest (17 sérüléses baleset, 13 könnyű, 3 súlyos és 1 halálos) pozitív irányú változás mutatkkozik.

– Ebben az évben eddig három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Mezőkövesd város közigazgatási területén, melyből kettő a belvárosban, egy pedig az 3. sz. főút elkerülő szakaszán történt. Elmondhatjuk, hogy pozitív irányba tart a város közlekedésbiztonsági helyzete – emelte ki Varga Zoltán őrnagy.

Emellett a tájékoztatóból kiderült, hogy még mindig a gyorshajtás okozza a legtöbb közlekedési balesetet. Az osztályvezető hozzátette, hogy volt olyan hónap, hogy 687 gyorshajtót mért a sebességellenőrző műszer.

Az ülésen a helyzetkép megismerése után a bizottsági tagok egyebek mellett az iskolák előtti, szabálytalan parkolásról, a veszélyes kereszteződések helyzetéről, ezek esetleges megoldási lehetőségeiről értekeztek.

hmzs
 

Kapcsolódó hírek