Ugrás a tartalomhoz

Diákszéf-előadás

Mezőkövesd hírei

A Szent István Katolikus Általános Iskola bekerült azon kiválasztott 50 iskola közé, ahol első ízben ismerkedhetnek meg a gyerekek az MNB új Diákszéf applikációjával.

Az intézményben a 7-8. osztályosok gazdaságismeretet is tanulnak, hiszen fontos, hogy ismerjék és megtanulják a pénzzel való gazdálkodást.

„Azt gondolom, hogy ez a korosztály már fogékony arra, hogy megtapasztalja, honnan jöhet a család bevétele, milyen kiadásaik lehetnek, ezért is tartjuk az iskola vezetésével együtt fontosnak, hogy megtanulják a gyerekek, miből kell gazdálkodni egy családnak” – emelte ki Sikó-Fehérvári Csilla, az intézmény gazdaságismeret-matematika szakos tanárnője a témához kapcsolódóan.

A pedagógus hozzátette, hogy a tanulók így megismerik, hogy milyen bevételi forrásai lehetnek egy családnak, mint például a munkabér, családi pótlék, segélyek. Emellett képet kapnak arról is, hogy milyen kiadások terhelik a családi költségvetést, mint például a közüzemi számlák, az élelmiszer-, háztartási cikkek vásárlása, valamint megtapasztalják, hogy egy adott hónapban mennyi pénz marad megtakarításra, vagy egyéb célokra.

Az MNB új fejlesztéséről, telefonos alkalmazásáról Gyenge Réka és Gyenge Kornél, a pénzintézet területi képviselői tartottak interaktív előadást az iskola 7. és 8. osztályos tanulói számára.

hmzs

Kapcsolódó hírek