Ugrás a tartalomhoz

Elballagtak a diákok

Mezőkövesd hírei

Hét osztályban 107 tanuló fejezte be tanulmányait a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban.

– A ballagásra minden végzős tanuló izgalommal, várakozással telve készül, hiszen ez az esemény az első jelentősebb állomás minden ember életében. A ballagás egy korszak lezárása, fordulópont diákjaink életében, hiszen elhagyni készülnek szűkebb kis közösségünket és kinyílik számukra a világ – hangsúlyozta ünnepi beszédében Kiss Gábor, az oktatási intézmény igazgatója, aki hozzátette, a fiatalok most elindulnak az önállósodás, a felnőtté válás útján. Kiemelte, az elmúlt években igyekeztek segíteni a diákokat abban, hogy ne csak a tanulásban, hanem emberségben és igazi értékekben is növekedjenek, erősödjenek.

– Ez a négy év életünk legmeghatározóbb időszaka volt. Fontos szerepet játszott személyiségünk kialakulásában, életre szóló emlékeket, tapasztalatokat szereztünk. Célokat tűztünk ki és megtanultunk érte becsületesen küzdeni – mondta beszédében Szűcs Adrienn, aki a végzős diákok nevében búcsúzott az iskolától. Ezen felül a ballagók verses, hangszeres, énekes műsorát is meghallgathatták a jelenlévők.

Összesen 23 tanulót jutalmaztak a ballagási ünnepségen, az iskola legrangosabb elismerését, a Széchenyi-díjat Lőrincz Bernadett és Csup Atilla Fábián vehette át Kiss Gábor igazgatótól, Négy tanuló a Kovács Kft. jutalmát kapta meg Körmöczky Richárdnétől és Bene Imrétől.

Az ünnepség keretében dr. Medvegy János, a Szent László Egyházközség plébánosa celebrált szentmisét, aki ezután megáldotta a ballagási tarisznyákat a Szent László templomban. A tarisznyákat az osztályfőnökök adták át a végzősöknek. Ezt követően a résztvevők átvonultak az iskolába, ahol a ballagó diákok ünnepélyes keretek között átadták az iskola zászlaját a 11. évfolyamosoknak május 5-én.

B. K.

Kapcsolódó hírek