Ugrás a tartalomhoz

Elismerték több évtizedes munkáját

Mezőkövesd hírei

A Borsod-Abaúj- Zemplén Vármegyei Önkormányzat Kossuth Zsuzsanna díját vette át dr. Molnár Károlyné Mészáros Julianna, a mezőkövesdi VII. körzet volt körzeti ápolója Miskolcon.

A vármegyei közgyűlés június 29-ei ülése előtt adták át a Szent Erzsébet és a Kossuth Zsuzsanna díjakat.

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat a Kossuth Zsuzsanna díjat az egészségügyi ágazatban dolgozó azon személyek és közösségek részére adományozza, akik a betegek ellátása, gyógyítása, az emberi élet mentése, a járványok, a betegségek megelőzése és az egészségügyi igazgatás területén végzett elhívatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal eredményesen szolgálták a vármegye lakosságát.

A mezőkövesdi Dr. Molnár Károlyné egészségügyi pályafutása 52 évvel ezelőtt Egerben kezdődött, majd 1990-től egészen 2022-es nyugdíjazásáig a VII. felnőtt háziorvosi körzetben körzeti ápolóként dolgozott a férjével együtt.
– Mindig is ezen a területen szerettem volna elhelyezkedni. Öröm volt az emberekért dolgozni, segíteni, támogatni őket. Boldogsággal tölt el az több mint 50 év, amit a pályán tölthettem. Nagyon büszke vagyok arra, hogy létre tudtuk hozni a Gondoskodás Alapítványt az Add a Kezed Lakóotthont, hogy ezzel is tudunk segíteni a rászorulóknak – emelte ki dr. Molnár Károlyné.

A díjazott kiemelte, hogy hatalmas boldogság és különleges érzés számára, hogy átvehette a Kossuth Zsuzsanna-díjat.
– Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra ez az elismerés, melyet ezúton is köszönök. Kossuth Zsuzsannát munkám során mindig példaképemnek tekintettem, sőt az első könyv, amit elolvastam, amikor megtanultam olvasni, Kossuth Zsuzsanna életéről szólt. Ezért még különlegesebb érzés, élmény számomra ennek a díjnak az átvétele – mondta el meghatódottan a kitüntetett, akit a rangos elismerésre Tállai András, miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője terjesztett fel.

Az elismerést Bánné dr. Gál Bolgárka, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szabó Gergely, a vármegyei közgyűlés alelnöke adta át a díjazottnak.

Az ünnepségen jelen volt dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselőt, dr. Révész János, a Vármegyei Központi Kórház főigazgatója, dr. Lukács Andrea, a Miskolci Egyetem dékánhelyettese és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vármegyei kirendeltségének igazgatója, Virányiné Szabó Zsuzsanna és igazgatóhelyettese, Győr Nóra.

hmzs

Nacionálé | Dr. Molnár Károlyné Mészáros Julianna egészségügyi pályafutása 52 évvel ezelőtt kezdődött Egerben az Egészségügyi Szakiskolában, majd elvégezte az Egri Főiskolán a pedagógia, pszichológia szakot.

Az Egerben tanultakat a későbbiekben is tudta kamatoztatni az egri kórház II­es Belgyógyászati Osztályán, majd Debrecenben a II. Belgyógyászati Klinikán és művese osztályon.

1990-től 2022-es nyugdíjazásáig Mezőkövesden a 7-es háziorvosi körzetben, körzeti ápolóként dolgozott a férjével együtt.

Eközben a szakirányú képzések mellett fontosnak tartotta közösségi munkáját a Mezőkövesden működő Gondoskodás Alapítvány által létrehozott Add a Kezed Lakóotthonban élők otthonos, színvonalas életének biztosításával.

Töretlen munkakedvéről, segítőkészségéről, szakmaiságáról mindig nagy megelégedéssel beszélnek az ellátottak és kollégái egyaránt.

Nyugdíjazásáig munkáját a legnagyobb odaadással végezte, példát mutatva ezzel mindenki felé.

A vármegye önkormányzata Kossuth Zsuzsanna Díjat adományozott Dr. Molnár Károlyné Mészáros Julianna részére.

Kapcsolódó hírek