Ugrás a tartalomhoz

Éremeső a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskolában

Mezőkövesd hírei

„Örömmel és büszkeséggel mondhatom, hogy igazi éremeső jellemezte ezt az évet, a versenyeken elért kimagasló eredmények megkoronázták az iskola 60. éves jubileumi tanévét” – emelte ki Mozerné Horga Stefánia, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

A művészeti képzésben tanulók számára egész évben, de főként a második félévben számos lehetőség nyílt a versenyzésre.

„12 zenei versenyen 53 növendékünk mérettette meg magát az elmúlt fél évben, akik közül négyen emléklapot kapott, míg a többiek dobogós helyezést, főként első, második és harmadik helyet értek el a megméretéseken, valamint jellemzően arany és ezüst, bronz minősítést kaptak a tanulóink” – emelte ki Mozerné Horga Stefánia.

A mezőkövesdi tanulók részt vettek az Egerben megrendezett 9. Országos Népzenei Versenyen, a mezőkövesdi intézményben megrendezett II. Baráti Furulyás Találkozón, a B.-A.-Z. Vármegyei Hegedűs Találkozón, a 23. Regionális Rézfúvós Versenyen (Tiszafüred), a Miénk a tér (Eger) megméretésen, a 31. Regionális Hangszeres Furulyaversenyen (Sátoraljaújhely), a 31. Regionális Verbunkos Gitár Versenyen (Sátoraljaújhely), a 31. Regionális Hangszeres Fúvós Versenyen (Sátoraljaújhely), a B.-A.-Z. Vármegyei Zeneiskolások 8. Fazekas Zongoraversenyén, a VI. Pap Lajos Zongoraversenyen (Kazincbarcika), valamint május 5-én a Cserépfalui III. Térségi Rézfúvós Minősítő Versenyen is szerepeltek. A tanulók mellett a felkészítő tanárok és korrepetitorok is számos díjjal tértek haza ezekről a versenyekről.

A zeneművészeti ágazatban tanulók mellett a képzőművészetet és néptáncot tanulók is nagyon eredményes tanévet tudhatnak a hátuk mögött.

„A Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség által kiírt 32. Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért című pályázatán iskolánk 11 képzőművészetis növendéke nyert díjat. Kilencen első helyet értek el, két tanuló pedig második helyezett lett a versenyen. Emellett a Budavári Palotában megrendezett kiállításon hat növendékünk munkáját is kiállították a napokban” – hangsúlyozta az intézményvezető.

Mozerné Horga Stefánia hozzátette, hogy a Művészeti Iskola néptáncos csoportjai is nagyon szép és sűrű programokban vettek rész a tanév során. Az intézmény mindhárom – a Cseppecske, az Eszterlánc és a Rezeda – csoportja fellépett a Matyó Húsvéton, ahol nagy sikerül volt. Emellett részt vettek a Puskás Arénában megrendezett Országos Táncháztalálkozón, amely hatalmas élmény volt számukra. A mezőkövesdi néptáncosok meghívást kaptak az augusztus 5-ei cserépfalui fellépésre.

hmzs

Kapcsolódó hírek