Ugrás a tartalomhoz

Folyamatos fejlődés (szurkolói ankét 2. rész) (videóval)

Mezőkövesd hírei

A szurkolói ankét második napirendi pontjában a TAO pályázattal kapcsolatos ismertetőt hallgathatták meg a szurkolók. Elsőként Bocsi Anna, a klub ügyvezető-igazgatója ismertette az elvégzett, illetve folyamatban lévő feladatokat.

A beszámolóból kiderült, hogy szinte minden vállalt feladatot sikerült teljesíteni az előírt határidőre, azonban a klub a volt tűzoltópályán kialakított Sportcentrumban zajló játékterek befejezésére augusztus 31-éig haladékot kért és kapott az MLSZ-től, ugyanis az időjárás miatt történt csúszásokat nem sikerült bepótolni, így hónap végéig kell elkészülnie a füves és műfüves pályáknak. A Városi Sportcsarnokban zajló munkálatokból egy öltöző felújítása van még folyamatban, de öt öltöző már teljes egészében elkészült. Szó esett a centerpálya új hangosító, illetve a szintén új eredményjelző készülék beszereléséről, valamint az impozáns kerítés létesítéséről, melynek köszönhetően jelentősen megszépült a Sportpálya. A centerpálya Széchenyi úti oldalán egy 400 fős mobil lelátót fognak kialakítani, amelyet a tervek szerint augusztus 31-éig szintén át kell majd adnia a kivitelezőnek. A TAO-s pénzből emellett sportszereket vásároltak, de jelentős mértékű informatikai beruházás is megvalósult, miután a klub vezetői több számítógépet is beszereztek.
A 2013-as TAO-s pályázat terveiről Tállai András elmondta, hogy a célok között szerepel a klubház teljes felújítása, illetve bővítése, amely emeletráépítéssel valósulhat meg. Az új részben többek között egy konditerem is helyet kaphat. Sikeres elbírálás esetén a klubház mellett a Tűzoltópálya fejlesztése szintén folytatódhat. A következő lépés a kiszolgáló épület teljes közművesítése lesz. A pályázattal kapcsolatos döntés a közeljövőben várható. A TAO pályázatnak köszönhetően a klub az utánpótlásra mintegy 80 millió forintot fordíthat, erről már a döntés is megszületett.

A felnőtt csapattal kapcsolatban Tállai András elmondta, hogy a vezetőség döntése alapján az egycsoportos NB II-es indulás a cél, de a vezetőség egyik legfontosabb feladata, hogy megteremtse azokat a feltételeket amelyek az esetleges NB I-es szerepléshez szükségesek. Az infrastrukturális beruházások részben azért épülnek, hogy ha úgy alakul, akkor ne okozzon gondot a felsőbb osztályú indulás. Az NB I-es indulás feltételei között egy minimum 1200 fő befogadására alkalmas ülőhellyel rendelkező lelátót kell biztosítani, illetve ki kell építeni a villanyvilágítást és különböző biztonsági átalakításokat is végre kell hajtani. Tállai András ugyanakkor megkérte a szurkolókat, hogy ne éljék meg kudarcként, ha nem sikerül az első helyet megszerezni, hiszen szakmailag az egycsoportos NB II-es indulás is nagy előrelépés a klub számára. Az anyagi helyzetről elhangzott, hogy stabilnak tekinthető. Az MLSZ-től minden NB II-es csapat kap hozzávetőleg 8-10 millió forintot, amely a bajnokságban nyújtott teljesítménytől, azaz helyezéstől függően jelentősen emelkedhet. Az egy csoportos NB II-ben 50 millió forint jár a csapatoknak, de feljutás esetén mintegy 150 millió forintot kap a bajnoki aranyérmes, ami komoly előrelépés az eddigiekhez képest, hiszen az MLSZ jelentős anyagi támogatással ösztönzi a csapatokat. Tállai András hozzátette, hogy az önkormányzat, valamint a névadó Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jelentős összeggel járul hozzá az éves költségvetéshez. Az MLSZ és a szponzorok összesen mintegy 30-40 millió forintos támogatást nyújtanak. Tállai András végül elmondta, hogy 29 éve él Mezőkövesden, melyből kisebb megszakításokkal 27 esztendeje segíti a klub, illetve a labdarúgók munkáját és most úgy érzi, minden feltétel adott (vezetők, játékosok, szponzorok) ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket érjenek el.


Szurkolóbusz Békéscsabára

A szurkolókkal kapcsolatban Bocsi Anna ügyvezető-igazgató elmondta, hogy azok a drukkerek, akik tavaly sálat vettek, továbbá azok a drukkerek, akik aktívan buzdítják a csapatot és a törzsszurkolók is javasolják őket, azok 1200 Ft-ért válthatják meg az éves bérletet. A klub vezetői több mérkőzésre is szurkolóbusz indítását tervezik. A Kazincbarcika, Balmazújváros és Debrecen mérkőzésekre biztosan lesz busz, míg felmerült az Újpest elleni találkozó lehetősége is.
A csapat szurkolói saját szervezésben busz indítását tervezik a békéscsabai rangadóra. Az utazásról, illetve a költségekről a Sportpályán, illetve a Sport Büfében lehet érdeklődni. Az összecsapás szeptember 1-jén, szombaton 16.30-kor kezdődik Békés megye székhelyén.

Kapcsolódó hírek