Ugrás a tartalomhoz

Gála: városunk szépkorú lakosait köszöntötték

Mezőkövesd hírei

Márió, a harmonikás, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészet Iskola Eszterlánc néptánccsoportja adott műsort az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepségen október 5-én városunkban.

Az idősek világnapja alkalmából szervezett gálaműsoron elsőként Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője és dr. Fekete Zoltán polgármester tortával, ajándékcsomaggal, virággal köszöntötte városunk, ünnepségen jelenlévő két legidősebb polgárát, a 98 éves Rajna Jánosné Murányi Terézt és a 95 éves Sugár Józsefet.

Az ünnepségen dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy már egy szép hagyomány, hogy az idősek világnapja alkalmából ünnepséget szervez a város azért, hogy kifejezhessük tiszteletünket, hálánkat és megbecsülésünket azok iránt, akik sok évtizedes munkával eltöltött időszak után megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik.

– Mezőkövesden tudjuk, hogy a mai világunk szüleinkkel, nagyszüleinkkel, dédszüleinkkel, őseink életével, dolgos mindennapjaival kezdődött. Nem volna jelenünk, ha nem lett volna múltunk, és nem érdemelnénk meg a jelent, ha nem becsülnénk múltunkat. A megbecsülésünkhöz pedig hozzátartozik mindazon emberek tisztelete, akik részesei voltak közeli és távoli múltunknak. Az ünnepségen jelenlévők élete példaképként áll előttünk – emelte ki a városvezető, aki köszöntőjében kitért arra is, hogy Mezőkövesden jelenleg 65 év felettiek száma 3656 fő, ami a város össznépességének 22,7%-a.  

A gálán műsorral kedveskedett a település szépkorú lakosainak a Mezőkövesdi Alapfokú Művészet Iskola Eszterlánc néptánccsoportja, majd pedig Márió, a harmónikás szórakoztatta a közönséget, aki egyebek mellett olyan dallamokat szólaltatott meg hangszerén, mint például Brahms Magyar táncok, a Monti csárdás, valamint előadta az Áruld el, az Áttáncoltam az éjszakát, a Sárga Rózsa, az Elsöpri a szél a falevelet, vagy a Csillag vagy nékem című slágereket.

Az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepségre minden ellátogató vendégnek apró ajándékkal kedveskedtek. A Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Jézus Szíve és a Szent László Egyházközség, valamint a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ által szervezett esemény zárásaként hálaadó szentmisén vehettek részt az idősek a Szent László templomban.

 

hmzs
 

 

Kapcsolódó hírek