Ugrás a tartalomhoz

Három pont „hajrágólokkal”

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC 2-0 (1-0)

Megszerezte második győzelmét a bajnokságban városunk NB II-es felnőtt csapata. Labdarúgóink a Zalaegerszeget két hajrában született góllal győzték le a Városi Stadionban.

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában két élcsapat találkozott Mezőkövesden. Együttesünk a 4. helyről, míg a dunántúliak a 3. pozícióban várhatták az augusztus 15-ei összecsapást. A csapatok Magyar Kupa továbbjutással hangoltak az egymás elleni találkozóra, a Mezőkövesd a megyei I. osztályú Veresegyház vendégeként nyert 2-0-ra, míg a ZTE a szintén megyei élvonalban szereplő Baján győzött 5-0-ra.


Kövesdi fölény

Labdarúgóink kezdték aktívabban az összecsapást. A 4. percben egy jobb oldali kis szöglet után Tamási lövése kerülte el a vendégek kapuját, majd 3 perccel később Molnár lépett ki a zalai védők között, kísérlete elsuhant a bal alsó sarok mellett. A 14. minutumban egy gyors kövesdi kontra végén Molnár vette célba a ketrecet, lövése szögletre pattant a védőkről. A 16. percben Rácz indítását követően Máté került ziccerbe, azonban a gólerős csatár lövése ezúttal nem talált kaput. Újabb két perc elteltével Rácz sarokrúgása után Hegedűs bombázott kevéssel a keresztléc fölé. Ezt követően hosszú ideig a két 16-os között pattogott a labda, mindkét gárda szervezetten és zártan védekezett. A 38. percben az egerszegi Horváth élesen középre lőtt bal oldali beadása suhant el centikkel Daru előtt. A 40. percben Dombó góltól mentette meg csapatát, miután Bedi remekül helyezett fejesét követően óriási bravúrral tolta ki a játékszert a bal alsó sarok elől. A 43. percben Molnár szabadrúgása után, Rácz helyezett a keresztléc fölé, majd egy perccel később a csapatunk megszerezte a vezetést. Egy villámgyors kontra végén Polényi robogott el a jobb oldalon, középre tett labdáját Máté vette át és egy igazítás után a bal alsó sarokba lőtt.


Bajzát biztosította be a sikert

Fordulás után alig két perccel Fótyik futott el a bal szélen, beadását Tamási csúsztatta centikkel a jobb kapufa mellé. Az 52. percben Rácz 22 m-es lökete zúgott el a ZTE kapuja mellett. Éppen egy óra elteltével egy remek beadás után Horváth fejelte vissza a labdát Városi elé, aki ígéretes helyzetben nem találta el a kövesdi ketrecet. A 67. percben Bajzát lépett ki Tamási kitűnő kiugratásával, de Szappanos jól zárta a szöget. Negyedórával a mérkőzés előtt Tamási ugratta ki Ráczot, aki nagy helyzetben az oldalhálóba tüzelt. Néhány pillanattal később a túloldalon egy nagy kapu előtti kavarodás végén az utolsó pillanatban mentettek szögletre a hazai védők. A 80. percben Bajzát lépett ki, mivel középen lemaradtak a társak éles szögből kapura tüzelt, lövése a kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. Négy perccel később újra a rutinos támadó vezette a labdát, Szappanos azonban kivédte a lövést. A hajrában Szőllősi egyenlíthetett volna, de 16 méteres szabadrúgását Dombó magabiztosan hárította. A három pont sorsa a 89. percben dőlt el, ekkor egy labdaszerzést követően Bajzát kapott jó átadást. A csatár nem hibázta el a ziccert, Szappanos mellett higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett, így csapatunk győzelemmel zárta a felsőházi rangadót.


Két pontra az elsőtől


Együttesünk 7 ponttal a 4. helyen áll a tabellán, az egyaránt 9 pontos Csákvár és Szolnok, valamint a 7 pontos Gyirmót mögött.
Labdarúgóink legközelebb Sopronba látogatnak. Az összecsapás augusztus 22-én, szombaton 17.30-kor kezdődik.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – ZTE FC 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, 1500 néző, vezette: Szőts Gergely (Vígh-Tarsonyi, Szilágyi)
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Fótyik, Rácz, Polényi, Dvorschák, Szeles, Tamási (Takács 82.p), Nánási, Hegedűs D. (Tajthy 73.p), Máté (Bajzát 62.p), Molnár. Vezetőedző: Benczés Miklós
ZTE: Szappanos – Fodor, Forgács A., Szakály A. (Szőllősi 76.p), Simonfalvi (Bailo 69.p), Gyagya, Horváth R., Patvaros, Daru B., Bedi (Koller 74.p), Városi. Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Máté (44.p) és Bajzát (88.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek