Ugrás a tartalomhoz

Hatékony munka

Mezőkövesd hírei

Megtartotta éves közgyűlését a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület.

Köteles János elnök beszámolójában elmondta, hogy a tavalyi évben 702 alkalommal 2542 órát töltöttek szolgálatban a mezőkövesdi polgárőrök, ami nagyon jó eredménynek számít. Hozzátette, a szervezet létszáma jelenleg 30 fő és örömteli, hogy tavaly öt ifjú polgárőr csatlakozott a lovas polgárőrökhöz. Elmondta, hogy az év folyamán Mezőkövesd belterületén, a Zsóri üdülőterületen, a Klementinán, valamint a külterületen lévő zártkertekben teljesítettek szolgálatot. Kiemelte, hogy tavaly is nagy figyelmet fordítottak az idős, egyedülálló személyek lakókörnyezetére, a mezőkövesdi lakosok biztonságára, biztonságérzetének javítására. Emellett ismertette azokat a rendezvényeket, ahol a polgárőrök szolgálatot teljesítettek 2022-ben.

Hangsúlyozta továbbá, hogy városunk önkormányzata 1 millió Ft-ot, a B.-A.-Z. Vármegyei Polgárőr Szövetség 200 ezer Ft-ot, az Országos Polgárőr Szövetség 132 ezer Ft-ot adott támogatásként, emellett magánszemélyektől kaptak pénzfelajánlásokat a Zsóry üdülőterületről, míg pályázat útján 300 ezer Ft-ot szereztek.

Ezt követően Csiger Lajos, az Ellenőrző Bizottság elnöke tartotta meg a bizottság beszámolóját, melyben elhangzott, hogy az egyesület összesen 69 ezer Ft-os eredménnyel zárta a 2022-es évet. Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elismerően beszélt a mezőkövesdi polgárőrök elmúlt évben végzett munkájáról. Kiemelte a Tour de Hungary kerékpáros versenyt, ahol a Borsod vármegyei szakaszokon összesen 640 polgárőr dolgozott a vármegyéből, köztük mezőkövesdiek is voltak. 

Köszönetet mondott a mezőkövesdi önkormányzatnak és a rendőrkapitányságnak, hozzátette, ahol jó az együttműködés a rendőrök a polgárőrök és az önkormányzat között, ott rend, fegyelem és nyugalom van, erre jó példa Mezőkövesd.

Dr. Varga László rendőr ezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy a közterületen elkövetett jogsértések száma csökkent tavaly és ez a mezőkövesdi polgárőröknek is köszönhető. Hozzátette, polgárőrök nélkül nem tudna létezni a rendőrség és idén is egymásra lesznek utalva, egyebek mellett a rendezvények biztosításában is számít a polgárőrök munkájára. Ezután mindenkinek megköszönte a munkáját, a családtagoknak és az önkormányzatnak is köszönetet mondott a támogatásért.

Dr. Fekete Zoltán polgármester a hozzászólásában kiemelte, hogy az illegális hulladék felszámolása kiemelt feladat ebben az évben, melyhez a polgárőrök segítségét is kérte. Hozzátette, több mint 1000 tonna szemetet gyűjtöttek össze a tavalyi évben. Hangsúlyozta, hogy pénzjutalomban részesülhet az, akinek a segítségével sikerül elfogni az illegálisan szemetelőket. A városvezető elmondta, az önkormányzati támogatásra idén is számíthatnak a polgárőrök, akiknek köszönetet mondott az önkéntes és áldozatos munkájukért.

Ezután a mezőkövesdi polgárőrök jubiláló tagjait jutalmazták, míg Csóra György, a B.-A.-Z. Vármegyei Polgárőr Szövetség elismerését adta át Oláh Elemérnek és szintén megyei kitüntetésben részesült Szabó Zoltán, aki Miskolcon kapta meg az elismerést. A Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület közgyűlését március 24-én tartották meg a Millennium Étteremben.

B. K.

Kapcsolódó hírek