Ugrás a tartalomhoz

Hazai siker a rangadón

Mezőkövesd hírei

Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)

Izgalmas mérkőzésen, otthon tartotta a győzelemért járó pontokat a listavezető Gyirmót. Csapatunk a hajrában büntetőt hibázott. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójának zárómérkőzésén az élen álló dunántúliak a 2. helyezett Mezőkövesdet látták vendégül április 10-én. Mindkét csapat jó formában várhatta az összecsapást, a hazaiak nyolc mérkőzés óta veretlenek voltak, míg Pintér Attila együttese zsinórban ötször győzött a bajnokságban. Ezzel együtt a gyirmótiak magabiztos előnnyel, 9 ponttal vezették a bajnokságot labdarúgóink előtt.

Az első 20 perc eseménytelenül zajlott, komoly gólszerzési lehetőség nem alakult ki a kapuk előterében. A 21. percben ellenben megszerezték a vezetést a házigazdák. Egy formás gyirmóti akció végén Völgyi beadása mindenki előtt elsuhant és a labda a bal alsó sarokban kötött ki. Labdarúgóink ezt követően azonnal átvették az irányítást és több lehetőséget is kidolgoztak. A 24. percben Molnár szerzett labdát a hazai 16-oson belül, de lövését Sebők kivédte. A 30. percben egy ellentámadás végén Kiss helyezett a bal alsó sarok mellé, igaz, Dombó rajta volt a lövésen. A fölény a 37. percben góllá érett, ekkor Szatmári ugratta ki remekül Molnárt, aki Völgyi szorításában állítgatás nélkül lőtt Sebők lábai között a hálóba.

DRÁMAI HAJRÁ Fordulás után a hazaiak játszottak fölénybe, helyzeteket azonban nem tudtak kialakítani. A túloldalon Rácz előtt adódott lehetőség, azonban rosszul találta el a labdát a 63. percben, Sebők felszedte a játékszert. Negyedórával a mérkőzés vége előtt ismét vezetést szerzett a hazai gárda, Bori beadását Simon András csúsztatta közelről a bal alsó sarokba. Csapatunk a hátralévő időben nagy fölényben játszott és a 86. percben Sós büntetőt harcolt ki. A 11-est Nicorec nagy erővel a felső lécre vágta, így a Gyirmót otthon tartotta a három pontot.

Labdarúgóink öt győzelem után maradtak pont nélkül a bajnokságban. A Pintér-fiúk a vereség miatt egy helyet visszacsúsztak, jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán 38 ponttal. A Gyirmót megerősítette vezető helyét, 22 forduló után 50 ponttal áll az első helyen, a 2. pozíciót elfoglaló Zalaegerszeg 39 egységet gyűjtött.

A SZEGED ÉRKEZIK Együttesünk legközelebb a 7. helyezett Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatát látja vendégül Mezőkövesden. A találkozó április 16-án, szombaton 19 órakor kezdődik a Városi Stadionban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)
Győr-Gyirmót, 1200 néző, vezette: Bognár Tamás (Vígh-Tarsonyi, Szert)
Gyirmót: Sebők – Nagy S., Balogh B., Beliczky (Madarász 66.p), Simon Attila (Gyurján 66.p), Szekeres, Völgyi, Simon András (Tóth N. 80.p), Horváth A., Bori, Kiss M. Vezetőedző: Bene Ferenc
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Szeles, Szilvási, Szatmári, Vági, Hegedűs, Frőhlich (Sós B., 51.p), Tóth B. (Orosz 80.p), Rácz (Nicorec 66.p), Molnár. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Völgyi (21.p), Simon András (76.p) illetve Molnár (37.p)

Kapcsolódó hírek