Ugrás a tartalomhoz

Helytálltak a fiatalok

Mezőkövesd hírei

Remekül helytállt a Mezőkövesd Zsóry SE U19-es csapata a dr. Borosi László teremlabdarúgó emléktorna döntőjében. Csapatunk az „A” csoport 3. helyét szerezte meg, így összességében az 5-6. helyen fejezte be szereplését.

A 28. alkalommal megrendezett felkészülési torna szombati napján három összecsapáson léptek pályára Csirmazék. Együttesünk kitűnően kezdte a szereplését, hiszen a nyitómérkőzésen 5-4-es győzelmet aratott a megyei I. osztályú Sajóbábony ellen. Szabó László csapata a folytatásban is remekelt, miután az NB III-as Ózdot, valamint a megyei II. osztályban vitézkedő Mádot egyaránt 5-3-ra győzte le. Csapatunk az NB III-as Tiszaújvárossal karöltve három-három sikerrel, 100%-os teljesítménnyel várhatta a 12 csapatos döntő második napját, amikor is még két csoportmérkőzés várt a csapatokra.
Labdarúgóink elsőként a masszív, jó erőkből álló megyei I. osztályban szereplő Aszalóval csaptak össze. A rutinos Észak-borsodi együttes jól használta ki a gólszerzési lehetőségeit, ennek eredményeként 8-3-ra diadalmaskodtak, ami egyben azt jelentette, hogy csapatunknak a Tiszaújváros ellen mindenképpen pontot kellett volna szereznie a legjobb négy közé jutáshoz. Labdarúgóink kitűnően kezdték a mérkőzést, miután Csirmaz góljával sikerült megszerezni a vezetést az 5. percben. A folytatásban átvette az irányítást a korábban Mezőkövesden is tevékenykedő Koleszár György csapata és a tiszaparti gárda fölénye gólokban is megmutatkozott. A találkozó végül 8-3-as újvárosi győzelemmel zárult, ezért együttesünk nem tudta kivívni az elődöntőbe jutást, ennek ellenére dicséret illeti a fiatalokat, hiszen nagyszerűen helytálltak a felnőtt mezőnyben.


Csirmaz lett a legjobb játékos

A tornát végül a Tiszaújváros csapata nyerte meg, miután az elődöntőben a Bükkábrány, míg a fináléban a Felsőzsolca gárdáját múlta felül nagy küzdelemben. A teremlabdarúgó emléktorna bronzérmese az Aszaló lett. Az eredményhirdetésen a dobogós csapatok mellett elismerésben részesültek a legjobb teljesítményt nyújtó focisták. A szakemberek a mezőny legjobb játékosának a mezőkövesdi Csirmaz Istvánt választották meg.


Eredmények:

Mezőkövesd Zsóry SE – Sajóbábony 5-4
Mezőkövesd Zsóry SE – Ózd 5-3
Mezőkövesd Zsóry SE – Mád 5-3
Mezőkövesd Zsóry SE – Aszaló 3-8
Mezőkövesd Zsóry SE – Tiszaújváros 3-8

Az „A” csoport végeredménye: 1. Tiszaújváros 15, 2. Aszaló 10, 3. Mezőkövesd Zsóry SE 9, 4. Mád 7, 5. Sajóbábony 3, 6. Ózd 0 ponttal.

A „B” csoport végeredménye: 1. Felsőzsolca 13, 2. Bükkábrány 9, 3. Cigánd 9, 4. Szikszó-Tomor-Lak 6, 5. Encs 4, 6. Tokaj 0 ponttal.


Elődöntők:

Tiszaújváros - Bükkábrány 2-2, büntetőkkel 6-4
Aszaló - Felsőzsolca 2-3

3. helyért: Bükkábrány - Aszaló 6-8

Döntő: Tiszaújváros - Felsőzsolca 3-1


Különdíjasok:

Legjobb kapus: Tarr Tibor (Felsőzsolca)
Legjobb mezőnyjátékos: Csirmaz István (Mezőkövesd Zsóry SE)
Gólkirály: Kovács Péter (Tiszaújváros), 11 gól

Kapcsolódó hírek