Ugrás a tartalomhoz

Hollandia magyar szemmel (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

„4x4 évszak Hága környékén” címmel nyílt fotókiállítás Vámos Gergő alkotásaiból a Rózsa Étteremben július 31-én.

A 29 esztendős egerlövei fiatalember négy éve él Hollandiában. Gergő hét esztendővel ezelőtt ismerkedett meg a fotózással és az elmúlt időszakban a szenvedélyévé vált. A holland élet, illetve a németalföldi ország mély hatást gyakorolt rá, melynek köszönhetően rengeteg tájképet készített. A kiállított fotók döntőrészén látható a tenger, illetve tengerpart jelenik meg a fényképeken.
Az emberekben sokszor negatív kép él Hollandiáról, azonban Gergő a kiállítással szeretné megmutatni a Nyugat-európai ország szebbik arcát, amely egyértelműen pozitív színben tünteti fel. A fotós ennek megfelelően állította össze a tárlat anyagát.
„Hollandiában gyönyörű szép a naplemente, amit a tengerrel kombinálva csodálatos látképet eredményez. A kiállított képek túl azon, hogy az ország szépségét emelik ki, bennem kedves emlékeket ébresztenek.” – emelte ki Vámos Gergő. Gergő legkedvesebb képei között tartja számon Hága éjszakai látképét, amely csodálatos képet fest a holland nagyvárosról.
A tárlat ünnepélyes megnyitóján elsőként Murányi Norbert szervező köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Vámos Gergő munkásságát méltatta röviden. Murányi Norbert köszöntője után Vámos Gergő ismertette a képek történetét és bemutatta a mintegy 30 kiállított képet. A tárlaton látható fényképeket augusztus 31-éig tekinthetik meg az érdeklődők a Rózsa Étteremben.

Kapcsolódó hírek