Ugrás a tartalomhoz

Huszonnégy nem

Mezőkövesd hírei

„A dollárbaloldal a háborút választotta a béke helyett” – hangsúlyozta Tállai András a Békepárti Határozat ellenzéki elutasítása kapcsán. A Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, térségünk országgyűlési képviselője a március 31-ei parlamenti szavazásról fejtette ki véleményét.

– A Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal ezúttal is kimutatta a foga fehérjét: nem szavazta meg azt a nyolcpontos határozatot, mely a békét képviseli: így kijelenthető, hogy ők a háborút választották a béke helyett. Ismét bebizonyították, hogy a dollárokért cserébe hajlandóak szembe menni a magyar emberek többségével is. Hogy miről szól ez a határozat? Elsősorban elkötelezettséget vállal a béke mellett, elítéli Oroszország katonai agresszióját, elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez, nyomatékosítja a menekültek segítését és leszögezi, hogy a fegyverszállítások és szankciók helyett mielőbbi béketárgyalásokra van szükség – hangsúlyozta a honatya.

– A dollárbaloldal álláspontja ezúttal is sokatmondó, nemet mondtak a Békepárti Határozatra: azaz újra emlékeztettek bennünket arra, hogy amikor a nemzeti érdek képviseletéről van szó, rájuk nem lehet számítani. Mi viszont továbbra is a béke pártján állunk, és meg fogjuk védeni Magyarországot attól, hogy belesodródjon a háborúba. – zárta tájékoztatóját Tállai András.


Az Országgyűlés 130 igen, 24 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadta el a Fidesz-KDNP által benyújtott, az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója nyomán előterjesztett békepárti határozati javaslatot pénteken. 

 (Fotó: kormany.hu)

Kapcsolódó hírek