Ugrás a tartalomhoz

„Időtlen pillanatok”

Mezőkövesd hírei

Ezzel a címmel nyílt önálló kiállítása Murányiné Klucsik Mária Judit művésztanárnak május 6-án a Rendezvényközpontban.

A Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesülete, a Matyó Kertbarát Egyesület és a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. által szervezett Pipics Fesztivál keretében nyílt lehetőség arra, hogy a látogatók megismerkedjenek Murányiné Klucsik Mária Judit műveivel. A tárlaton az alkotó 120 munkája tekinthető meg, a tárlaton szereplő képek többsége akvarell technikával készültek.

Fantasztikus érzés, hogy létrejöhetett a második önálló kiállításom. Öröm és visszacsatolás számomra, hogy figyelik a munkámat, nagyon jó érzés, hogy örömöt tudok szerezni alkotásaimmal másoknak” – mondta el a művésztanár a tárlatmegnyitója kapcsán, aki hozzátette, hogy a kiállítást végignézve képet kaphatunk pályafutásáról. Az alkotások között ugyanúgy megtalálhatóak a főiskolai évek során, az aktív tanári pályája mellett, valamint most már nyugdíjasként született munkái is.

A tárlatot Göncziné Szánthó Enikő művésztanár nyitotta meg.

„Ez a kiállítás egy elkötelezett és sikeres tanár művészi tehetségét ünnepli, és emlékeztet bennünket arra, hogy az időtlen pillanatokat mindenhol megtalálhatjuk akár a természetben, akár az életünkben” – emelte ki beszédében Göncziné Szánthó Enikő, aki kiemelte, hogy a mezőkövesdi művésztanárnak ez a második önálló kiállítása, elsőként 1981-ben, főiskolásként mutatkozott be önálló tárlattal.

Az eseményen Mozerné Horga Stefánia, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője virágcsokorral köszöntötte a kiállítót, az iskola nyugalmazott művésztanárát.

A műsorban a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola tanárai is közreműködtek. A kiállítás május 31-ig tekinthető meg a Rendezvényközpontban.

hmzs 

Kapcsolódó hírek