Ugrás a tartalomhoz

Igazságos döntetlen

Mezőkövesd hírei
Orosháza FC - Mezőkövesd Zsóry 0-0

Gól nélküli döntetlent játszott városunk felnőtt csapata a Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 25. fordulójában. Együttesünk a bennmaradásért küzdő Békés megyei gárda vendégeként lépett pályára május 7-én.

A hazai gárda nagy helyzettel kezdte a mérkőzést. Egy jobb oldalról elvégzett szöglet után Szabó  fejese mindössze néhány centiméterrel kerülte el Szántai kapuját a 2. percben. Az első 20 percben mindkét gárda megszerezhette volna a vezetést, azonban a lehetőségeket egyik csapat játékosai sem tudták pontosan befejezni. Az első félidő ezt követően is kiegyenlített játékot hozott. A csapatok elsősorban mezőnyben küzdöttek a rossz talajú gyepszőnyegen, a kapuk előtt nem alakult ki komolyabb helyzet. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy egy jobb oldali szabadrúgás után Hegedüs betalált közelről a hazai hálóba, azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.   


Fordulás után Huasnikék nagy nyomást gyakoroltak a Békés megyeiek kapujára, de a nagy fölény ellenére nem sikerült a kapuba találni. Futakiék az idő előrehaladtával átvették a játék irányítását és Szabó, valamint Randelovic révén több nagy helyzetet is elhibáztak. Az összecsapás utolsó 10 percében is az orosháziak veszélyeztettek, de gól nem született a próbálkozásaikból.  A játék képe és a helyzetek alapján ugyan közelebb állt a győzelemhez a Békés megyei együttes, ennek ellenére Bogdányék megérdemelten szerezték meg az egyik pontot, a harcosan és fegyelmezetten játszó Orosháza ellen.

Együttesünk továbbra is őrzi harmadik helyét a tabellán 50 ponttal. A listavezető DVTK 59 egységgel vezeti a bajnokságot az 51 pontos Nyíregyháza előtt.
Labdarúgóink legközelebb a REAC ellen lépnek pályára hazai környezetben. A találkozó május 15-én, vasárnap 17.30-kor kezdődik a Városi Sportpályán.

Marik László: - Egy nagyon jól szervezett, remek képességű csapat ellen, kifejezetten jó játékkal sikerült pontot szereznünk.


Huszák Géza:  Az idény legrosszabb játékát produkáltuk az első félidőben és ez rányomta a bélyegét a második 45 perc teljesítményére is. A szünet után javult a játékunk, de 45 percnyi előnyt nem adhatunk senkinek sem. A mérkőzéshez tartozik, hogy göröngyös pályán, erős szélben zajlott a találkozó. Úgy érzem, az első félidőben egy szabályos góltól fosztottak meg bennünket. Egy oldalról elvégzett szabadrúgást megcsúsztattunk, majd a labdát Hegedüs sodorta a hálóba, de a partjelző lest intett, s a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Szerintem nem volt lesen a játékosunk. A második félidőben ellenfelünknek is voltak lehetőségei, így tulajdonképpen reális a pontosztozkodás.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Orosháza FC - Mezőkövesd Zsóry 0-0

Orosháza, Mátrai stadion 400 néző, 
játékvezető: Pánczél Krisztián (ifj. Kormányos Gábor, ifj. Varga Gábor)

Orosháza FC: Molnár - Ács (Buza 45.), Futaki, Kerekes, Szűcs, Bartyik, Randelovic (Petneházi 88.), Kerepeczki (Mike 78.), Szabó T., Balogh, Szabó N. Vezetőedző: Marik László Csaba

MSE-Zsóry: Szántai, Robson, Vámosi, Elek, Éles - Hegedűs T., Bagi, Lakatos (Bogdány 61.) - Jeremiás, Husaník (Szabó 56.), Török (Hegedűs Á. 78.). Vezetőedző: Huszák Géza

Kapcsolódó hírek