Ugrás a tartalomhoz

Iskolakezdés: közlekedés biztonságosan

Mezőkövesd hírei

Fokozott figyelmet, óvatosságot, az elsőbbségi szabályok betartását kéri a közúton közlekedőktől a rendőrség az iskolakezdés kapcsán megnövekedett forgalom miatt– olvasható a police.hun, a B.-A.-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság által kiadott tájékoztatóban.

Iskolakezdéskor, azaz szeptember elsején, illetve majd az azt követő hetekben megerősödik a forgalom, nemcsak az iskolák környékén, hanem a városok be- és kivezető szakaszain is. A rendőrség ezért fokozott figyelemre, türelemre és a szabályok betartására kéri a közlekedőket.

A Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatójában kéri, hogy a szülők a gyermekeket ne közvetlenül az iskola kapuja előtt tegyék ki a kocsiból, hiszen annak erős forgalomkorlátozó hatása van, így balesetveszélyes is lehet. Azt javasolják, hogy biztonságos és szabályosan kijelölt parkolóhelyen hagyják a járművet, majd gyalogosan közelítsék meg az iskolát.

Emellett mind az autósokat, mind pedig a a gyalogosokat a zebrákra vonatkozó elsőbbségi szabályok betartására kéri.

Az iskolakezdés időszakában a biztonságos közlekedés érdekében fokozott és támogató jellegű rendőri jelenlétre is számíthatnak a közlekedők, főleg az oktatási intézmények környékén – írja a police.hu.

Bővebben: police.hu 

hmzs

(Fotó: police.hu)

Kapcsolódó hírek