Ugrás a tartalomhoz

Ismét bronzérmesek a gimnázium kézisei

Mezőkövesd hírei

Bronzérmet szerzett az 5-6. korcsoportos fiú kézilabda diákolimpia döntőjében a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola csapata.

Háromszor győzött, egyszer döntetlent játszott, s egy vereséget szenvedett a kézilabda diákolimpia nyolcas döntőjében a mezőkövesdi gimnázium gárdája. A Mezőkövesdi KC utánpótlás játékosaira épülő csapat a csoportmérkőzések során kétszer győzött, egyszer pedig döntetlent játszott. Az elődöntőre viszont egy utolsó perces piros lap miatt elveszítette Kovács Bencét. A balatonbogláriak ellen meg is érezte átlövője hiányát a csapat, így a bronzmérkőzésen kellett helytállniuk, amely sikerült is, nagy szívvel, hétgólos hátrányból fordítottak az utolsó percben. A diákolimpiát a veszprémi Medgyaszay István Szakképző Iskola nyerte. A torna gólkirálya Kiss Roland lett 33 találattal. A gimisek négy év alatt harmadszor szereztek bronzérmet a diákolimpián.

Molnár Ferenc:
Nagy hitük volt a fiúknak, nagyon nagyot küzdöttek. Ez a bronzérem inkább ezüstként, ha nem aranyként csillog számunkra a szombati történések miatt. A mostani tornán nagyon erős volt a mezőny, de a döntőt is elérhettük volna.
Panyi Lóránd: A fiúk odatették magukat, s ha erő már nem is volt, a szívük vitte őket. A város, az iskola és a klub hírnevét is öregbítette a csapat, nagyon jó volt a hozzáállásuk. Molnár Ferenc, a csapat edzője nagy szerepet játszott abban, hogy ezen a tornán eljutottunk a bronzéremig.

A csapat tagjai: Bartók Levente, Hostisóczki Tamás, Dohány Rajmund, Hangyel Norbert, Kiss Roland, Kovács Bence, Rozmán Benjámin, Sallai Máté, Pásztor Ákos, Üveges Krisztián, Tóth Zsolt, Balázs Márk Gyula, Bartók Botond. Testnevelő: Panyi Lóránd, edző: Molnár Ferenc.

T.B.

Szent László Gimnázium - Gábor Dénes Középiskola, Szeged 25-25 (9-10)
Szent László Gimnázium - Veres Péter Gimnázium, Balmazújváros 26-18
Szent László Gimnázium - Vetési Albert Gimnázium, Veszprém 23-21 (12-11)
Az elődöntőben:
Szent László Gimnázium - Balatonboglár, Mathiász János Szakképző Iskola 16-22 (8-10)
Bronzmérkőzés:
Szent László Gimnázium - Veszprém, Vetési Albert Gimnázium 24-23 (10-15)

Kapcsolódó hírek