Ugrás a tartalomhoz

Ítélet a közúti baleset ügyében

Mezőkövesd hírei

Háromszázhatvanezer forint pénzbüntetést kapott, és egy évig eltiltotta a vezetéstől a Mezőkövesdi Járásbíróság azt a férfit, aki még 2021 decemberében három fiatalt ütött el a gimnázium előtti zebrán – derül ki a Miskolci Törvényszék sajtóközleményéből.

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki 2021 decemberében a gimnázium előtti gyalogátkelőhelyen szabályosan átkelő három kiskorút fékezés nélkül ütötte el.

A vádlott úgy közelítette meg az útszakaszon kijelölt zebrát, hogy nem észlelte a sértetteket, ráadásul az autója szélvédője is le volt fagyva, illetve be volt párásodva.

A baleset következtében az egyik kiskorú sértett maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést, míg a másik két sérült könnyű sérüléseket szenvedett el – olvasható a Törvényszék közleményében.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Vele szemben a bíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 360.000 Ft pénzbüntetést szabott ki és őt 1 évi időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet nem jogerős.
hmzs

Kapcsolódó hírek