Ugrás a tartalomhoz

Jubileumi Matyó Húsvét

Mezőkövesd hírei

Huszadik alkalommal rendezték meg a Matyó Húsvétot városunkban.

A mezőkövesdi rendezvény első napján Piroska és a farkas történetét nézhették meg a gyerekek a Galagonya Bábszínház előadásában. Ezután a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola gyermek tánccsoportjai, a Cseppecske, az Eszterlánc és a Rezeda csoport lépett színpadra. Délután a mezőkövesdi Matyó Nagymama Klub Egyesület és a Rozmaring Néptáncegyüttes mellett a szihalmi Tobán Hagyományőrző Népművészeti Egyesület műsorát tekinthették meg a jelenlévők, majd a nap végén a Kiskalász Zenekar lépett közönség elé.
 
Hétfőn a Matyó Népművészeti Egyesület tánccsoportjainak műsorát is megnézhették az érdeklődők. Fellépett a Matyó Néptáncegyüttes, a Százrózsás Néptáncegyüttes és a Matyó Népi Együttes. Mellette a Pöttöm és a Ragyogó gyermek néptánccsoportok tagjai is színpadra álltak. Ezen felül a Matyó Nagymama Klub Egyesület is fellépett. A tánccsoportok a gyerekek kivételével mindkét nap több alkalommal mutatták be műsorukat.
 
Hétfőn délben Hoffmann Richárd és Gats Éva előadásában operettslágereket hallgathattak meg a jelenlévők, míg délután, a nap sztárvendégeként Vastag Csaba adott koncertet. Ezen a napon összesen négy alkalommal látványos, vödrös locsolkodást tartottak a Matyó Néptáncegyüttes tagjai.
 
KÍSÉRőPROGRAMOK | A vendégek megismerkedhettek a matyó hagyományokkal, a matyó népviselettel, a múzeumok és alkotóházak nyitott kapukkal várták az érdeklődőket. A Hadas városrészben és a Hadas Látogatóközpontban retrómese-játékpark játékpark és babasarok is volt, míg a felnőttek ördöglakattal játszhattak. Ezen kívül több helyen kézműves foglalkozással várták a vendégeket, a hímes tojás műhelyt és interaktív kiállítást is meg lehetett tekinteni a Látogatóközpontban. A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban húsvéti állatudvar mellett kovácsbemutatót tartottak, míg a Matyó Múzeumban kézművesfoglalkozásokkal várták a gyerekeket. A kétnapos rendezvény ideje alatt a kirakodóvásárban például kézműves sajtokat, mézeket, lekvárokat, csípős szószokat is meg lehetett kóstolni április 9-én és 10-én.
 
B. K.

Kapcsolódó hírek