Ugrás a tartalomhoz

Kézre került a biciklitolvaj

Mezőkövesd hírei

Egy héten belül előállították azt a 16 éves mezőkövesdi fiút, aki a buszpályaudvar közelében ellopott egy mintegy 50.000 forint értékű, lezárt kerékpárt, amelyet még aznak el is adott egy helyi férfinak 1500 forintért – derül ki a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság sajtóanyagából.

A fiúval szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás. A fiatal még 2023. július 7-én tulajdonította el a biciklit, a nyomozók egy héten belül azonosították, kihallgatták. Az eljárás során a kerékpárt visszaadták a jogos tulajdonosának.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tanácsai annak érdekében, hogy kerékpárját ne tudják eltulajdonítani:

• Mindig lakatolja le kerékpárját, akkor is, ha csak öt percre szalad be a boltba, vagy a postára! A kerékpár lezárásához válasszon erős, vastag láncú vagy komolyabb, U-alakú lakatot! A tolvajok elsősorban azokat a bicikliket keresik, amelyeket nem, vagy egy egyszerűbb eszközzel zártak le.

• Amennyiben hosszabb időre kénytelen otthagyni kerékpárját, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.

• Ne tárolja a kerékpárját (még lezárva sem) lépcsőházak folyosóján! Amennyiben közterületen állítja le a kerékpárt, érdemes forgalmas, frekventált helyet választani, ahol sok ember jár.

• Figyeljen arra is, mihez rögzíti a biciklit lezáráskor! Ne lakatolja le könnyen elmozdítható oszlophoz, táblához vagy kerítéshez!

• Javasoljuk, hogy jegyezze fel kerékpárja egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), amelyekről érdemes fényképet is készíteni!

hmzs
(Fotó: Mezőkövesdi Rendőrkapitányság)

Kapcsolódó hírek