Ugrás a tartalomhoz

Kilencedik helyen Hollóék

Mezőkövesd hírei

 Kilencedik helyen végzett a magyar férfi kézilabda válogatott a dél-koreai Gwanjuban zajló Universiadén. Juhász István együttese Törökországot győzte le a helyosztón.

 A kövesdi szakember mellett a Mezőkövesdi KC kötelékébe tartozó Holló Balázs és Benis Bence képviselte városunkat a rangos világversenyen. Nemzeti együttesünk remekül kezdte a 12 csapatos tornát, ugyanis kéziseink Japán és Izrael együttesét is magabiztosan múlták felül. A csoport harmadik találkozója nem sikerült jól, Brazília nyolcgólos, megérdemelt győzelmet aratott a magyar válogatott ellen. Ezt követően a meggyőzően teljesítő, végső győzelemre is esélyesnek tartott Portugália ellen léptek parkettre Benisék. A találkozó a dél-európai együttes hétgólos sikerével zárult, így a mieink az utolsó forduló előtt 2-2 győzelem és vereséget számláltak. Hollóék a két vereség ellenére bízhattak az éremszerzésben, ugyanis kéziseink Svájc elleni siker esetén a bronzéremért játszhattak volna. A küzdelmes, kiegyenlített összecsapás hajráját az alpesi ország válogatottja bírta jobban, négy gólos győzelmük azt jelentette, hogy a magyar válogatott Portugália, Svájc, Izrael és Brazília mögött az 5. helyen végzett a csoportban, így Juhász István tanítványai a 9. helyért játszhattak a helyosztókon.

 
Együttesünk a törökök ellen gyakorlatilag végig magabiztosan kézilabdázott és a 8 találatig jutó Bali Richárd, valamint 7 gólos Varsandán Milán vezérletével teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót négy góllal. Ami a kövesdi játékosokat illeti, Holló Balázs több összecsapáson is jó teljesítményt nyújtott a kapuban, míg Benis Bence hat találkozón összesen 10 góllal járult hozzá a csapat teljesítményéhez. A tornát Portugália nyerte meg, miután a döntőben 25-21-re legyőzték Szerbiát.

A magyar válogatott eredményei:

Magyarország-Japán 31-26 (19-15)
Magyarország-Izrael 27-23 (13-11)
Magyarország-Brazília 26-34 (13-15)
Magyarország-Portugália 21-28 (9-14)
Magyarország-Svájc 25-29 (16-16)
9. helyért:
Magyarország-Törökország 32-28 (18-14)
 

Kapcsolódó hírek