Ugrás a tartalomhoz

Koncert és fényjáték

Mezőkövesd hírei

Több ezres tömeg előtt lépett fel a Road a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. A fergeteges koncertet követően látványos fényjátékkal zárult az ünnepség augusztus 20-án.

A Road 1999-ben alakult a Heves vármegyei Domoszlón, de a zenekar születését 2004-hez kötik az együttes tagjai, amikor is megjelent a Nem kell más című nagylemez.  A zenekarnak összesen 10 albuma jelent meg, emellett két dvd-t is készítettek. A Road 2015-ben már koncertezett városunkban, az I. Matyó Világtalálkozó keretében.


– Amikor megtudtam az idei koncertjeinket, a mezőkövesdi helyszínt azonnal be tudtam azonosítani. Amióta legutóbb itt jártunk viszonylag sok helyen megfordultunk már az országban és a határokon túl is, sokszor keverednek az emlékek, de tudtam, hogy itt egyszer voltunk és annyira barátságos, családias a miliő, úgy gondolom, hogy ez egy nagyon szép ékköve a városnak. Őszintén szólva, amíg nem játszottunk itt a városban, nem is tudtam erről a helyről, nagyon vártuk már, hogy visszatérhessünk ebbe a jó kis hangulatba – mondta Molnár Máté, a zenekar basszusgitáros-énekese.

A fergeteges mezőkövesdi koncerten olyan ismert slágerek csendültek fel például, mint a Világcsavargó és a Nem kell más.

FÉNYJÁTÉK A koncert után városunk története és fejlődése elevenedett meg a különleges fényjáték során, melynek keretében Mátyás király alakja is felvillant, az 1848-s Forradalom és Szabadságharc évébe is elkalauzoltak, emellett például a matyó népviselet 1896-os millenniumi világkiállításon való megjelenéséről, a gyógyvíz megtalálásáról, valamint az 1973-as várossá válásról is megemlékeztek. A fényjátékban megelevenedett a színpadon a matyó hímzés ismert legendája, a szerelmes lány és az ördög története is.

– Mezőkövesd úgy újul meg generációról-generációra, mint a matyó virágok télvíz idején, bármilyen nehézségből újjászületik. Az itt lakók kitartásától és életszeretetétől fűtve, mindig megújulásra képes – hangzott el a fényjáték során.

A mintegy 15 perces műsorban matyó motívumokat, ismert mezőkövesdi épületeket, például a Szent László templomot is láthatták a nézők.

B.K.

Kapcsolódó hírek