Ugrás a tartalomhoz

Kulturális Örökség Napjai városunkban

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd idén is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai országos eseményhez, melynek keretében szeptember 15. és 17. között változatos programokkal várják az érdeklődőket.

A hagyományokhoz hűen szeptember 16-án és 17-én városunk három nagy múzeuma, a Matyó Múzeum, a Takács István Gyűjtemény és a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum is különböző, ingyenes programokkal készül.
– A Matyó Múzeumban szabadulószobával, a gépmúzeumban gépindítással, a Takács István Gyűjteményben tárlatvezetéssel, a festőművész nemrég felfedezett munkáinak bemutatásával várjuk a vendégeket. A Hadas Látogatóközpontban szeptember 15-én a legkisebbeknek kedveskedünk: 16 és 19 óra között lesz például kézműves-foglalkozás, csillámtetoválás és arcfestés is, valamint 17.30-tól Kalap Jakab élő gyermekkoncertjén szórakozhatnak a gyerekek – mondta el Kazárné Kalber Nikolett, a szervező Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Szeptember 16-án és 17-én a Matyó Múzeum és a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum 9 és 17 óra, míg a Takács István Gyűjtemény 9 és 16 óra között várja a kultúrakedvelőket.
hmzs
 

Kapcsolódó hírek