Ugrás a tartalomhoz

Lehengerlő Mezőkövesd! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Sport36-Komló 35-24 (15-9)

Kiütéses győzelemmel folytatta bajnoki szereplését városunk első osztályú felnőtt csapata. Kézilabdázóink az alsóházban tanyázó Komlót fektették két vállra, teljesen megérdemelten. (Fotó: Tóth Márk Bence)

Az NB I-es kézilabda bajnokságban immár a 8. mérkőzésükre készültek Szepesiék október 10-én. A két csapat fej-fej mellett állt a tabellán, hiszen a felek 4-4 pontot szereztek az eddig lejátszott meccseken. Az MKC az előző körben szoros vereséget szenvedett Egerben, ellenben a dunántúliak a legutóbbi két összecsapásukat, a Gyöngyös és a PLER ellen megnyerték, így jó formában várhatták a fontos ütközetet.


Remek hajrá

Csapatunk jól kezdett, Radnics után Antal lőtt gólt, majd Liszkai egy 7 méterest is hárított. A nehéz kezdés után a vendégek felvették az MKC tempóját és Szemikov 10. percben szerzett találatával egyenlítettek, 4-4-re módosult az eredmény. Benisék a folytatásban óriási akarással játszottak, a stabil védekezés mellett többször is lerohanták ellenfelüket, így két elhibázott büntető ellenére is nőtt a különbség a csapatok között. A 21. percben a kirobbanó formában játszó Antal 5. gólja után 10-6-ra vezettek a mieink. Változás a hajrában sem történt, csapatunk kiváló ritmusban kézilabdázott és gyönyörű gólokat szerzett, így Csiricsék a szünetre megnyugtató, hat gólos előnyt harcoltak ki.


Pazar játék

Ahogy az várható volt fordulás után Ratko Djurkovics gárdája valósággal nekiesett az MKC-nak, de a Holló bravúrok és a támadások eredményes befejezése megakadályozta a vendégek közeledését, sőt 5 perccel a kezdés után 18-11-re vezettek kéziseink. Hátradőlni azonban nem lehetett, ugyanis a következő percekben rendezték soraikat a látogatók, akik zsinórban háromszor találták meg az utat a kövesdi hálóba, így 18-14-re felzárkóztak. A mérkőzés azonban nem lett izgalmasabb, mivel csapatunk két és fél perc alatt egy 4-0-ás sorozatot épített fel, így húsz perccel a lefújás előtt 22-14 állt az eredményjelzőn. A meccsből ekkor még sok idő volt hátra, de a kiváló periódus döntőnek bizonyult, a látogatók nem tudtak talpra állni. Az MKC energikus és stabil, helyenként sziporkázó játékkal növelte tovább előnyét, az 54. percben Füstös találata után már 30-20-ra vezettek a Skaliczki fiúk. A hajrá igazi örömjátékot hozott, a csapat teljesítményét felállva tapsolta meg a közönség. A csapatból mindenki átlagon felül teljesített, az MKC a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét és ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Együttesünk sikeréből Antal 9, míg Radnics 8 góllal vette ki a részét, mellettük Szepesi 6, Benis 5 találatig jutott az összecsapáson.
Kézilabdázóink a győzelemnek köszönhetően feljöttek a tabella 9. helyére 6 ponttal.


Vasárnapi „kiruccanás”

Együttesünk legközelebb az újonc, 8 ponttal 5. helyen álló Váci KSE vendégeként lép majd parkettre. A bajnoki összecsapás október 18-án, vasárnap 18 órakor kezdődik a Pest megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – Sport36 Komló 35-24 (15-9)
Mezőkövesd, 700 néző, vezette: Bán, Szloska
MKC: Liszkai - Benis 4 (3), Csirics 1, Radnics 8, Antal 9, Hajdu G. 2, Szepesi 6. Csere: Holló B., Volarevics (kapusok), Füstös 1, Kiss R., Grünfelder 2, Molnár, Trivkovics 2. Vezetőedző: Skaliczki László
Komló: Granics - Sanad 5 (3), Jerkovics, Sunajko 2, Marcsek 3, Kordics, Markovics 4. Csere: Selymes (k), Hoffmann 1, Szögi, Péter-Szabó, Nakhajenka, Sebestyén 5, Oszlár, Wéber, Szemikov 4. vezetőedző: Ratko Djurkovics
Hetesek: 6/3, ill. 5/3
Kiállítás: 4, ill. 4 perc

B. K.

Kapcsolódó hírek