Ugrás a tartalomhoz

Magabiztos hazai siker

Mezőkövesd hírei

MKB Veszprém KC - Mezőkövesdi KC 44:26 (22:10)


Tizennyolc gólos vereséggel fejezte be őszi szereplését városunk felnőtt csapata.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 15. fordulójában Magyarország legjobb együttesének otthonában vendégeskedtek Feketéék december 17-én.

Mocsai Lajos gárdája jól kezdte az összecsapást, ugyanis Sulic duplájával indult a találkozó, azonban Korsós nem késlekedett sokáig a válasszal és a harmadik percben megszerezte az első kövesdi gólt. A második mezőkövesdi gólig öt percet kellett várni, de a hazaiak ekkor már hat találatnál jártak. A félidő derekán időt kért Buday Ferenc, mivel a legjobb összeállítással felálló bakonyiak már 9-2-re vezettek. Az egy perces szünet után alig több mint egy perc alatt két kövesdi hibát is góllal büntettek a veszprémiek, viszont ezután hosszú ideig állandósult a különbség a csapatok között. A dunántúli gárda játékosai közül elsősorban Császár és Iváncsik Gergő volt elemében, míg a kövesdi akciók sokszor eredménytelenül zárultak, miután sok hiba csúszott a játékba. Együttesünk a félidő utolsó részében védekezést váltott, Morváék nyitott védekezésre tértek át és ez eredményesnek bizonyult, hiszen kézilabdázóink 10 gól környékén tartották a különbséget, amely csak a játékrész utolsó percében  duzzadt nagyobbra, amelyről Iváncsik G. és Császár gondoskodott.

A második játékrészben a hazaiaknál beállt Perez, Korazija és Gulyás, míg az MKC-ban Molnár, Nyikes, Bécsi, Kupi, Lezák és Gyuris küzdött a tisztes helytállásért. A nemzetközi kupaporondon is sikeres Veszprém a folytatásban fokozatosan növelte az előnyét és a 45. percben már húsz gólos különbséget mutatott az eredményjelző. A hazai csapatból több fiatal is lehetőséget kapott az utolsó negyedórában, de ekkor  meglehetősen sok hibával játszottak a vendéglátók, így ezt a periódust két találattal meg tudta nyerni az MKC, köszönhetően többek között Lezáknak, aki öt alkalommal is bevette a hazai kaput.
Az MKC újabb veresége után az utolsó 12. helyről várhatja majd a tavaszi folytatást 2 ponttal. Kézilabdázóink legközelebb az FTC-PLER vendégeként lépnek parkettre bajnoki mérkőzésen február 4-én.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

MKB Veszprém KC - Mezőkövesdi KC 44:26 (22:10)
Veszprém, 1000 néző, játékvezetők: Herceg, Wiedeman

MKB Veszprém KC: Mirko Alilovic - Iváncsik Tamás 4, Renato Sulic 4, Schuch Timuzsin, Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő 6, Császár Gábor 5. Csere: Uros Vilovski 5, Fazekas Nándor, Gulyás Péter 1, Kancel Ottó 2 (2), Vedran Hud 2, David Korazija 7, Marko Vujin 4 (1), Carlos Perez 1, Stranig János 3 vezetőedző: Mocsai Lajos

Mezőkövesdi KC: Holló Balázs - Lezák Áron 7 (2), Bécsi János 1, Korsós Ádám 4, Gyuris Patrick, Gubó Alex 1, Németh Tamás 1. Csere: Nyikes Csaba 4, Kupi Szabolcs 2, Fekete László, Molnár Ferenc 2, Morva Zoltán, Kiss Gergő, Tóth Koppány, Rosta Miklós, Szabó Tibor 4 vezetőedző: Buday Ferenc

Hétméteres: 4/3, illetve 2/2
Kiállítás: 0 perc, illetve 8 perc

Kapcsolódó hírek