Ugrás a tartalomhoz

Megújult az elektromos hálózat

Mintegy 277,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg fejlesztés a Mezőkövesdi Tankerületi Központ hat intézményében.
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap - Befektetés a jövőbe - Széchenyi 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sajtóközlemény

Megújult az elektromos hálózat a Mezőkövesdi Tankerületi Központ hat intézményében

2023/09/07


A Mezőkövesdi Tankerületi Központ mintegy 277,50 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból fejlesztette hat intézményének elektromos hálózatát, ami elősegíti a Kormány által biztosított nagyszámú digitális eszköz egyidejű használatát. Az EFOP-4.1.12-22-2023-00013 „Elektromos hálózat felújítása a Mezőkövesdi Tankerületi Központ hat intézményében” című projekt a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.
 
A támogatás segítségével teljeskörűen felújítottuk az iskolák villamos hálózatát, két helyszínen bővítettük az elektromos villamos vételi pontokat. Sor került az elosztó szekrények modernizálására, a régi alumínium vezeték cseréjére, helyiségekben kapcsolók, konnektorok, világító testek cseréjére, energiatakarékos fényforrások felhasználásával. Valamennyi helyszínen megtörtént a projektszintű akadálymentesítés.
 
A projekt műszaki, szakmai eredménye az alábbi 6 felújított elektromos hálózattal rendelkező intézmény:

• Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola
  3443 Mezőnagymihály, Kossuth út 54. hrsz: 393,

• Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola
  3441 Mezőkeresztes, Összekötő utca 28. hrsz: 684/3,

• Mezőkövesdi Általános Iskola
  3400 Mezőkövesd, Hősök tere 14. hrsz: 4518/3,

• Mezőcsáti Egressy Béni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  3450 Mezőcsát, Szent István utca 35. hrsz: 257, 

• Bükkalja Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskolája
  3411 Szomolya, Széchenyi István utca 1/a. hrsz: 1059/1, 

• Tiszakeszi Széchenyi István Általános Iskola
  3458 Tiszakeszi, Községháza u. 18. hrsz: 2/4.

A megvalósult pályázat eredményeként a köznevelésnek helyet adó intézmények elektromos hálózata megújult, az üzembiztonságossá tett hálózat elősegíti a korszerű tanulási környezet kialakítását, ami alapja az adott intézmény eredményességének. A megújított elektromos hálózat biztosítja az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását, a korszerű hálózatban minimalizálható a hálózati veszteség, így a csökkenő energiafelhasználás aktívan hozzájárul a karbonsemlegesség eléréséhez. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ elkötelezett a korszerű, minden igényt kielégítő tanulási feltételek biztosítása mellett.
 

 

Kapcsolódó hírek