Ugrás a tartalomhoz

Művészeti évnyitó

Mezőkövesd hírei

Megtartotta tanévnyitó ünnepségét a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola.

Az eseményen Mozerné Horga Stefánia, az iskola intézményvezetője mondott köszöntőt.
– Nagy büszkeség az iskolánk múltja, erre épül a jelen és erre tervezzük a jövőt. Akik nyomon követik intézményünk történetét, életét, akár diákként, szülőként, vagy nagyszülőként, tudhatják, hogy nagyon sok változáson ment keresztül az elmúlt hat évtized alatt, beleértve a névváltozásokat, a fenntartó és strukturális változásokat. Egy felkérés is érkezett iskolánk felé, országos és nemzetközi hírű szaktekintély nevét tervezzük felvenni. Ez egy nagyon megtisztelő és rangos lehetőség – emelte ki Mozerné Horga Stefánia.

Elmondta, hogy sikeres és eredményekben gazdag időszak áll az oktatási intézmény mögött, telephelynyitások, tagozatok és tanszakok indítása köthető a vezetése alatt eltelt 18 évhez.
– 2007-ben kiválóra minősült alapfokú művészeti intézmény lettünk, míg 2018-ban egyszerre kaptuk meg az akkreditációt és a minősítést akkreditált kiváló tehetségpontként, ezzel sok évtizedes munkánkat bizonyítottuk. Számos tehetségprogramot honosítottunk meg, egyebek mellett a Fuvolanapot, a Csellóval a tehetségért programot három alkalommal is megtartottuk. A Baráti Furulyás Találkozó és az „Ütős délután” több rendezvényét szerveztük meg, növendékeink és tanáraink országos és nemzetközi elismerésekben részesülnek – mondta az intézményvezető.

Hangsúlyozta, hogy az országban egyedülálló rendezvény a Zenetanárok Megyei Kamarazenei Találkozója, amely során szaktekintélyekből álló zsűri osztja meg tapasztalatait a művésztanárokkal.
– Iskolánkban a művészeti nevelés családiasnak mondható, gyermekközpontú és barátságos közösségi életben zajlik, ahol a tehetségek felkarolása, kibontakoztatása, illetve a felzárkóztatás az elsődleges pedagógiai szempont és kiemelt hangsúlyt kap – emelte ki Mozerné Horga Stefánia, aki hozzátette, a magas létszám miatt két intézményvezető-helyettes dolgozhat az iskolában, így Panyiné Cserpák Tünde mellett Rabi Zsófia látja el az intézményvezető-helyettesi feladatokat ettől az évtől kezdődően.

A tanévnyitó ünnepségen Sikó Lilla Zoé fuvolán, míg Krasznai Zoltán trombitán játszott szeptember 7-én a Közösségi Házban.
B. K.

Kapcsolódó hírek