Ugrás a tartalomhoz

Nehéz helyzetben (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)

Ismét pont nélkül maradt városunk első osztályú felnőtt csapata az OTP Bank Ligában. Labdarúgóink a dobogóra jutásért harcoló Ferencvárostól kaptak ki Mezőkövesden.

A pontvadászat 27. fordulójában hazánk legnépszerűbb együttese látogatott városunkba május 3-án. A csapatokat telt ház, azaz mintegy 5000 néző várta a Városi Stadionban. A két gárda őszi találkozóján 1-1-es döntetlen született a Puskás Ferenc Stadionban és Bognárék ismét meglepetésre készültek, amire nagy szükségük lett volna a bennmaradásért küzdő együttesünknek. Véber György ezen a találkozón már nem számíthatott Rajczi Péter, Vermes Krisztián és Farkas Balázs játékára, miután a klub vezetősége felmentette a munkavégzés alól a labdarúgókat, ellenben Sárközi Tamás személyében egy fiatal tehetséges játékos kapott helyet a kezdőcsapatban.


Pontrúgás döntött

A nagy iramú mérkőzésen a fővárosi csapat alakította ki az első lehetőséget, azonban Jenner baloldalról megeresztett távoli lövése elkerülte Horváth kapuját a 6. percben. Ezt követően a zöld-fehérek magukhoz ragadták az irányítást, de a fegyelmezetten védekező Szalaiék jól állták a sarat, így elsősorban a két 16-os között pattogott a labda. Labdarúgóink első lehetősége Bognár nevéhez fűződött, aki mintegy 22 méterről vette célba a Fradi kapuját a 26. percben. A középpályás kísérlete a keresztléc fölött hagyta el a pályát. Bognár lövése után megélénkült a találkozó és a vendégek már az ellentámadás végén helyzetbe kerültek, azonban Jovanovics 16 méterről ellőtt kellemetlen lapos bombáját Horváth nagy bravúrral kiütötte a bal alsó sarok elől. Az FTC két perccel később megszerezte a vezetést. Dobos felesleges szabálytalansága után Jenner végezhetett el szabadrúgást a kaputól mintegy 25 méterre a bal oldalról. A középpályás beívelésére Busai robbant be középen tökéletes ütemben és a védőket megelőzve a hálóba csúsztatott, így a látogatók az első félóra vége előtt előnybe kerültek. A fővárosiak a folytatásban is fölényben futballoztak. A 33. percben ismét egy rögzített szituáció okozott komoly problémát labdarúgóinknak. Leonardo jobb oldali szabadrúgása után ismét Busai bólintott közelről a kapuba, azonban a partjelző intésére a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A 37. minutumban újfent Leonardo szabadrúgása jelentett veszélyt, aki a térfél közepéről ívelte középre a labdát, de a beadásról két ferencvárosi játékos is lemaradt néhány centivel. A félidő utolsó előtti percében Gyömbér szlalomozott végig a 16-os előterében, majd középről célba vette a kaput, azonban Horváth szép mozdulattal hárította a lövést.


Nagy küzdelem, két piros

A játék képe fordulás után sem változott a szervezetten és masszívan futballozó Ferencváros több nagy lehetőséget is kialakított. Az 50. percben Melczer szöglete után Leonardo elé került a labda. A Fradi középpályása a saját térfeléről indulva robogott végig a pályán, viszont Hegedűs Cs. a 16-oson belül egy remek keresztezéssel megállította a lövésre készülő zöld-fehér labdarúgót. Együttesünk legnagyobb gólszerzési lehetősége az 56. minutumban maradt ki, amikor is Fótyik távoli lövésébe Harsányi tette bele a lábát az 5-ös vonalán, de a támadóról a kapu fölé perdült a játékszer. Hét perccel később Somalia 17 méteres lapos bombáját Horváth hatalmas bravúrral szedte ki a jobb alsó sarokból. A záró negyedóra kezdetén az FTC legaktívabb játékosa, Leonardo vette célba a kaput mintegy 25 méterről, viszont az életerős kísérlet a ketrec fölött hagyta el a játékteret. A 83. percben Bognár remek kiugratása után Menougong esett el Mateos és Pavlovics szorításában a 16-oson belül. Az esetet követően egy kisebb csetepaté alakult ki, amely után a játékvezető Pavlovicsot 2. sárga lappal, míg Menougongot piros lappal küldte az öltözőbe, így mindkét csapat létszáma megfogyatkozott. A ráadás pillanataiban még Böde harcolt ki egy nagy lehetőséget, miután végigcselezte magát a kövesdi védőkön, de az éles szögből leadott lövése elakadt a támadó elé vetődő Horváthban.

Labdarúgóink az újabb vereség miatt továbbra is a 15. helyen állnak a tabellán 23 ponttal. Melczerék hátránya három fordulóval a bajnokság vége előtt immár 5 pont a bennmaradó helyen tanyázó Paks mögött. A sereghajtó Kaposvár 19 ponttal áll az utolsó helyen.


Győzni kell Pécsen

Véber György együttese legközelebb a 7. helyen álló Pécs csapatához látogat az OTP Bank Ligában. A PMFC-Matias – Mezőkövesd Zsóry bajnoki összecsapás május 10-én, szombaton 16 órakor kezdődik a baranyai megyeszékhelyen. Labdarúgóink az utolsó hazai bajnoki összecsapást május 18-án, vasárnap 18.30-tól játsszák majd le a Videoton FC ellen, míg a zárófordulóban Győrben lépnek pályára május utolsó, vagy június első napján.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry – Ferencváros 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 5000 néző, vezette: Szabó Zs.
Mezőkövesd: Horváth – Hegedűs Cs., Szalai (Harsányi a szünetben), Velicky, Fótyik - Hegedűs D., Dobos (Takács a szünetben), Bognár, Melczer – Sárközi (Kiss 72.p), Menougong. Vezetőedző: Véber György
Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Gyömbér, Besic, Busai – Jenner (Holman 85.p), Cukic – Pavlovic, Mateos, Somalia (Bönig 90.p) – Leonardo (Böde 92.p). Vezetőedző: Tohmas Doll
Gólszerző: Busai (29.)
Kiállítva: Menougong (84.), illetve Pavlovic (84.)

Kapcsolódó hírek