Ugrás a tartalomhoz

Országos elismerés

Mezőkövesd hírei

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lett a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ.

Komoly elismerésben részesült a mezőkövesdi oktatási intézmény, miután megkapta „Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye – 2023” elismerő címet, tudtuk meg Lázár Endrénétől, a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ intézményvezetőjétől. Elmondta, hogy az Oktatási Hivatal által kiírt országos pályázaton eredményesen szerepelt a kövesdi intézmény, ugyanis megfelelt a szigorú kritériumrendszernek. Hangsúlyozta, a beérkezett pályázatokat pontrendszer alapján bírálták el, melyben fontos szempont volt, hogy mennyire innovatívak az intézmények, milyen az együttműködés és a külső kapcsolatrendszer, mennyire szolgálja a gyerekek fejlődését az ott zajló munka és mennyire jelenik meg az oktatásban a környezetvédelem, valamint a hagyományok megőrzése. Az „Óvodai jelesnapok az újrahasznosítás tükrében” című pályázatot három modul köré építették, melyben megjelennek a jeles napok, mellyel a matyó hagyományokat igyekeznek megőrizni, megjelenik a játékos angoltanulás, a meseösvény, amely országosan egyedülálló program, valamint fontos szerepet tölt be a tehetséggondozás és az újrahasznosítás, tette hozzá.

– Ahhoz, hogy egy ilyen címet elnyerjen egy intézmény, komoly összefogásra van szükség. Nagyon fontos a pedagógusoknak, a dajkáknak, a pedagógiai asszisztenseknek az együttműködése, de ehhez szükség van a karbantartókra, valamint a konyhai dolgozókra is, hiszen egy-egy elképzelésünket az ő segítségükkel tudjuk megvalósítani. Nagy köszönet jár a fenntartónknak, ezen belül is dr. Fekete Zoltán polgármesternek, aki folyamatosan támogatja az óvodáinkat és minden feltételt biztosít ahhoz, hogy színvonalas nevelőmunkát tudjunk végezni. Szeretném még megemlíteni a szülőket is, akik minden programunkat támogatják és segítenek bennünket, tulajdonképpen együtt neveljük a gyerekeket – mondta Lázár Endréné, aki a Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft. munkáját is megköszönte.

A bázisintézményi cím anyagi elismeréssel nem jár, viszont ez egy országos kitüntetés, amely azt bizonyítja, hogy az intézményben végzett munka jó és a gyerekek nevelése, fejlesztése kiemelkedő, hangsúlyozta az intézményvezető.  A címet három évre kapja meg az intézmény, mely idő alatt többször is bemutathatják az ott zajló munkát és több alkalommal meg fogják látogatni az óvodát, tette hozzá. A hivatalos díjátadó ünnepség időpontja egyelőre nem ismert, jelenleg az együttműködési megállapodások megkötésének előkészítése van folyamatban.

BEIRATKOZÁS | Fontos határidő, hogy a szülők április 24-én, 25-én és 26-án 7 és 17 óra között írathatják be hároméves gyermeküket a mezőkövesdi óvodákba a 2023/2024-es nevelési évre. A beiratkozás helyszíne a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhely Óvodája, valamint a Csibe Bölcsődéje.
 

B. K.

Kapcsolódó hírek