Ugrás a tartalomhoz

Pályaavató Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Pályaavató ünnepséget rendez a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület, melynek keretében a klub két vadonatúj edzőpályáját adják át október 21-én.

Újabb mérföldkőhöz érkezett városunk labdarúgása. A Magyar Kormány Társasági-adó Kedvezmény pályázatának köszönhetően első körben mintegy 200 millió forint áramolhatott a helyi labdarúgás vérkeringésébe, melyből jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajtottak végre Mezőkövesden. A Városi Sportpályán végrehajtott „csinosítás” mellett a beruházás részeként egy nagyméretű világítással ellátott  műfüves és egy nagyméretű öntöző berendezéssel ellátott füves játékteret építettek a Tűzoltópályán kialakított Sportcentrumban, amely mostantól méltó helyet biztosít a minőségi utánpótlásképzés számára. A beruházás évtizedekre megoldhatja a Sportegyesületben futballozó fiatalok felkészítését, valamint bajnoki mérkőzéseik lebonyolítását és miután nagyon sok olyan fiatal futballozik Mezőkövesden, akik a környékbeli településeken élnek, így elmondható, hogy városunk mellett az egész kistérség számára kiemelkedően fontos fejlesztés valósult meg a pályák létesítésével. Az avató alkalmából egész napos ünnepséget szervez a Mezőkövesd Zsóry SE, melynek keretében a legkisebbektől egészen az öregfiúkig minden korosztály pályára lép és közösen ünnepli Mezőkövesd labdarúgásának egyik kiemelkedő eseményét.

A program óvodás focival kezdődik 9 órától, majd 10 órától rendezik meg a hivatalos megnyitó ünnepséget, melynek keretében Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd
város polgármesterének és a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselőjének köszöntője után Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára, a térség országgyűlési képviselője adja át a beruházást. A megnyitó zárásaként Végh Gábor, a Pharos 95 Kft. ügyvezető-igazgatója osztja meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, majd Dr. Medvegy János apát-plébános úr megáldja a létesítményt. Ezután 12 órától egészen 17.30-ig az utánpótlás csapatok vehetik majd birtokba a pályát, miközben 14.30-tól a másodosztályú bajnokság listavezetője, a Mezőkövesd Zsóry SE felnőtt csapata nagyon fontos bajnoki labdarúgó mérkőzésen fogadja a Budapest Honvéd MFA együttesét. Az NB II-es összecsapás helyszíne a Széchenyi úton található Városi Sportpálya lesz. Ezt követően újra az egykori Tűzoltópályán folytatódik a program, ahol a Mezőkövesd Zsóry SE női labdarúgó Szakosztálya – férjeik ellen, majd a jövő és a jelen nemzedéke után városunk labdarúgásának korábbi kiválóságai lépnek majd pályára egy villanyfényes találkozón 18 órától. A Mezőkövesd-Vidék összecsapás méltó zárása lesz az egész napos labdarúgó ünnepnek.


A megnyitón fellép Szász Kitti, többszörös freestyle világbajnok. 

A Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület minden kedves szurkolót és érdeklődőt szeretettel vár az ünnepi esemény programjaira!

Mezőkövesd Tűzoltópálya, Temető út, október 21. (vasárnap)





 

Az ünnepség részletes programja:
 


9.00 Óvodás foci
10.00 Megnyitó ünnepség
Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd
város polgármesterének köszöntője
• A Magyar Labdarúgó Szövetség
képviselőjének köszöntője
• A beruházást átadja Tállai András,
a Belügyminisztérium Önkormányzati
Államtitkára, országgyűlési képviselő
Végh Gábor, a Pharos 95 Kft. ügyvezető
Igazgatójának köszöntője
Dr. Medvegy János apát-plébános úr megáldja a létesítményt
12.00 - 17.30 Utánpótlás korú csapatok mérkőzései
14.30 Mezőkövesd Zsóry SE – Budapest Honvéd MFA
NB II. felnőtt labdarúgó
mérkőzés a Széchenyi úti Sporttelepen
Mezőkövesd Zsóry SE Nők- Férjek
18.00 Mezőkövesd – Vidék öregfiúk
villanyfényes mérkőzés
 

Kapcsolódó hírek