Ugrás a tartalomhoz

Polgármesteri szemle

Mezőkövesd hírei

Bejárást tartott dr. Fekete Zoltán polgármester a városban zajló fejlesztések helyszínein szeptember 14-én délelőtt.

A kivitelező cégek képviselőivel tartott szemle során a városvezető megtekintette a volt repülőtér, valamint az egykori laktanya területén kialakított ipari területeken folyó, uniós forrásból megvalósuló beruházásokat, a Vörösmarty, Kölcsey és a Jókai utcákban a csapadékvíz-elvezetési munkálatokat, valamint a Wass Albert és Reményik Sándor utcákban most elkezdett útépítést is.

Dr. Fekete Zoltán polgármester elsőként az ipari területeket érintő pályázat helyszíneit tekintette meg, ahol a kivitelező, D-Gesztor Kft. képviseletében, Dányi Gábor ügyvezetővel és Czidor Imre építésvezetővel is egyeztetett.

— A volt repülőtér mellett található 21 hektáros ipari területünk fejlesztése harmadik és negyedik ütemének munkálatai zajlanak. Jelenleg a feltáró utak építése folyik a területen. Ez összességében 1,3 milliárd forint értékű beruházás, melynek keretében egy új üzemcsarnok is épülni fog. Ez az ipari terület azért fontos számunkra, mert ez a repülőtér mellett van, a reptér és a Szentistváni út közötti összekötő utat már megépítettük, közművesített a terület, és ha ez az út és az üzemcsarnok is elkészül, akkor ez a terület teljes egészében rendezett lesz. Vannak érdeklődők, remélem, egy hónap múlva itt minden készen lesz, és akkor már csak rajtunk múlik, hogy milyen befektetőket hozunk ide – emelte ki dr. Fekete Zoltán.

Ehhez az európai uniós projekthez tartozik az egykori laktanya területén található ipari terület fejlesztése is, melynek munkálatait szintén megtekintette a városvezető.

— Ezen a területen egy feltáró út épül, illetve vízelvezető rendszert is kiépítünk. Ez is azt a célt szolgálja, hogy a mi tulajdonunkban álló tízhektáros területet hasznosítani tudjuk – tette hozzá a polgármester.

Az Ipari park fejlesztése és új iparterületek kialakítása Mezőkövesden című pályázat harmadik eleme az Asztalos és Kertész utcákat érinti.

— Ez régi tervünk volt, már több éve dolgozunk rajta, hogy megvalósuljon. Az ipari területek fejlesztése pályázat harmadik ütemébe szerencsére bele tudtuk építeni ezt az elképzelésünket. A beruházás keretében összekötöttük az Eper utcát a Lövői úttal úgy, hogy az Eper úti ipari területről most már a lakóövezet érintése nélkül ki lehet jutni a Lövői útra, így az Eper-Meggy utcák lakói jobb körülmények között élhetnek, hiszen a teherforgalom már a lakóövezetet elkerüli. Ez is egy nagy dolog, ráadásul az útszakasz melletti terület is feltárult a fejlesztés során, amely újabb lehetőséget nyit az ipartelepítésre – mondta el dr. Fekete Zoltán.

A városban zajló másik nagy beruházás keretében a csapadékvíz-elvezetés rendezése történik meg a belvárosban, ezen belül a Mátyás király út-Egri út-Kánya patak által határolt terület több utcájában. Ezt a területet is megnézte dr. Fekete Zoltán polgármester a kivitelező, D-Gesztor Kft. építésvezetőjével, Borsos Ivánnal és Vinter Szilárddal, a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és városüzemeltetési Osztályának vezetőjével együtt.

– A Jókai, Vörösmarty és a Kölcsey utcák vízelvezetését építik ki. Az utcákban már elkészült a munka, a főutcán a befogadó csatornának a lefektetése még zajlik, de a végéhez közeledik. Ez egy 250 millió forintos beruházás, melynek köszönhetően ennek a területnek a csapadékvíz-elvezetése már biztosított. Ezt a munkát fogjuk majd folytatni a következő időszakban, amely során majd az Egri úton, a Mária és a szomszédos utcákon építjük majd ki a vízelvezető rendszert – emelte ki dr. Fekete Zoltán.

Ezen beruházások mellett tegnap egy újabb munka kezdődött el Mezőkövesden.

 – Önkormányzatunk saját forrásból, bruttó 108 millió forintból két új utat építtet a Wass Albert és a Reményik Sándor utcákban. Ez egy régi célunk, álmunk volt. Szerencsére meg tudtuk teremteni rá a forrást, így a munka elindulhatott, amelyet a kivitelező a tervek szerint hatvan napon belül be is fejez. Bízom benne, hogy határidőre elkészül az útépítés és akkor elmondhatjuk, hogy ez egy rendezett terület lesz – tette hozzá a polgármester.

A két új út építése kapcsán a városvezető a helyszínen Szilvási Andrással, a kivitelező Szilvási Bau Kft. ügyvezetőjével is egyeztetett.

hmzs

Videó: 
 

Kapcsolódó hírek