Ugrás a tartalomhoz

Programajánló: II. Matyó Világtalálkozó

Mezőkövesd hírei

Változatos programok, koncertek, kultúra, szórakozás vár mindenkit a II. Matyó Világtalálkozón július 3. és 9. között.

Mezőkövesd Város Önkormányzata és a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. változatos programkínálattal várja az érdeklődőket az egyhetes rendezvényen.

– Az egy hét során lesznek komoly- és könnyűzenei koncertek, fellép a Bagossy Brothers Company, Szikora Róbert és az R-GO, az Akkordikon gitárduó, a Hungarocell, az Illés Benjámin Trió, a Kodachrome, a Tálas Áron Trió, a Nyughatatlan zenekar, Pap Nikoletta operaénekes, valamint a Mezőkövesdi Fúvószenekar műsorát is megtekinthetik az érdeklődők – emelte ki Kazárné Kalber Nikolett, a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A fesztivál programkínálata sokszínű.

– A II. Matyó Világtalálkozó keretében nyítjuk meg a Százrózsás kiállítást, de tárlatban mutatjuk be a matyóföldi alkotók, valamint a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek munkáit. Emellett lesz Matyó Rózsa Gála és Cuháré, régészeti előadás, a 70 éves Matyó Múzeum pedig konferenciát szervez a jubileum alkalmából. Július 7-én 15 órától pedig ünnepség keretében emlékezünk meg Mezőkövesd újra várossá nyilvánításának 50. évfordulójáról – tette hozzá az ügyvezető.

Emellett Szíki Károly Ketté tört kenyér – Dólya című könyvét is bemutatják, betekinthetünk a Közösségi Ház Színháztermének kulisszái mögé, de lesz orgonakoncert, szentmise a városért a Szent László templomban, koszorúzás a Mátyás király szobornál, családi programok a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban, valamint a Hadnagy úti Sportcentrum sportolási lehetőségeit is ki lehet próbálni ingyenesen július 8-án.

hmzs
 

Kapcsolódó hírek