Ugrás a tartalomhoz

Rendőrségi figyelemfelhívás

Mezőkövesd hírei

A sebességhatárokat jelentős mértékben túllépő, az egyéb közlekedési szabályokat megszegő sofőrökkel kapcsolatban adott ki közleményt a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

A szabálytalan sofőrök komoly veszélyt jelentenek a közlekedésben résztvevők életére és testi épségére. Ezt a témát helyezi fókuszba a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság alábbi közleménye:

„A közlekedés biztonságát nagymértékben veszélyezteti a közlekedési magatartások azon csoportja, amelyek közös pontja, hogy a gépjárművezető szándékosan, jelentős mértékben túllépi a megengedett legnagyobb sebességet, ezzel összefüggésben az egyéb közlekedési szabályokat (pl. elsőbbségadásra, előzésre és irányváltoztatásra vonatkozó szabályokat) sorozatosan, folyamatosan, súlyos mértékben megsérti, a közutat nem rendeltetésszerűen használja.

Aki a közúti közlekedési szabályokat tudatosan megszegi, azokat szándékosan, akár sorozatosan figyelmen kívül hagyja, nagyfokú veszélyt jelent a közlekedés biztonságára nézve. A versenyzői magatartás nagymértékű baleseti kockázatot hordoz magában, veszélyt jelent a közlekedésben résztvevők életére és testi épségére nézve.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság”

hmzs

Kapcsolódó hírek