Ugrás a tartalomhoz

Segítség a bajban

Mezőkövesd hírei

Megalakult a Pamacs Kutyamentő Alapítvány.

A Pamacs Kutyamentés szervezet 2021 nyarán alakult, amikor is az egyik helyi benzinkúton találtak egy németjuhász kutyát, akit megmentettek. Molnárné Kelemen Viktória ekkor határozta el, hogy szeretnének minél több kutyán segíteni.

– Sikerült adományból összegyűjtenünk egy kennelre, ahol elhelyeztük a kutyust. Utána próbáltuk összegyűjteni a pénzt, hogy minél több kennelünk legyen. Csináltunk egy facebook oldalt Pamacs kutyamentés néven, oda kiraktam egy elérhetőséget és egyre több telefont kaptunk, hogy segítsünk a négylábúaknak. Folyamatosan igyekeztünk bővíteni a kennelek számát, hogy minél több kutyán tudjunk segíteni és az állatorvosi költségek finanszírozásában is kértünk segítséget – mondta a kuratóriumi elnök.

A követők száma folyamatosan nőtt a közösségi médiában, így felvetődött az ötlete egy alapítvány létrehozásának. A szervezetet július 12-én nyilvánították alapítványnak.

– Az előnyök közé tartozik, hogy lehet pályázni állami támogatásra és így adománygyűjtő dobozokat is ki tudunk helyezni, megoszthatjuk a számlaszámunkat, hivatalosan is gyűjthetünk pénzt – emelte ki Molnárné Kelemen Viktória.

Az alapítvány környezetvédelmi besorolásban van, a tevékenységet illetően pedig bajba jutott állatokon segít Mezőkövesden és a térségében. A szervezet a közelmúltban új telket vásárolt a város határában, ahová szeretnének majd kiköltözni.

– Az első feladat a terület körbekerítése lesz, majd le kell betonozni a kennelek alját. Járdát is szeretnénk kialakítani és a vízelvezetést, vízellátást is meg kell oldanunk, fúrt kutat tervezünk. Az elektromos áramot napelemes rendszerrel szeretnénk biztosítani – tette hozzá a kuratóriumi elnök.

A tervek között szerepel egy mobil konténerház kialakítása is, ahol egyebek mellett az eszközöket és a kutyaeledelt tárolhatják. Hozzátette, hogy jelenleg 23 kutyával foglalkoznak és 10 darab nagykennellel rendelkeznek, de 30-50 kutya befogadására alkalmas telepet szeretnének majd létrehozni.

– Igazából bármilyen felajánlást örömmel veszünk, lehet az anyagi támogatás, vagy lehet alapanyag, mint például beton, de a fizikai munkának is örülünk – hangsúlyozta Molnárné Kelemen Viktória.

A felajánlásokat várják a 0620/212-6091-es telefonszámon, vagy a pamacskutyamentes@gmail.com e-mail címen.

B. K.

Kapcsolódó hírek