Ugrás a tartalomhoz

Siker a japán rajzversenyen

Mezőkövesd hírei

Egy szuper arany, kettő arany és két bronzérmet szereztek a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei az 53. Pentel Nemzetközi Gyermekrajzpályázaton. A díjakat október 4-én adták át a kimagasló eredményt elérő diákoknak.

Az esemény elején Mozerné Horga Stefánia, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója mondott köszöntőt, gratulált a díjazott képzőművészetis növendékeknek és felkészítő tanárnőjüknek, Tóthné Gáspár Máriának a hatalmas sikerhez.

Majd Tóthné Gáspár Mária művésztanár összefoglalta a pályázatot, a verseny tapasztalatait, emellett beszélt a beküldött pályamunkákról is. A mezőkövesdi intézmény 21 alkotást küldött el a rajzpályázatra, ebből öt nemzetközi díjat kapott.

– A pályázaton 3–15 év közötti gyermekek vehettek részt, ez alkalommal mintegy százezer pályamunka versenyzett. Nagy öröm számomra, hogy növendékeim kimagasló eredményeket értek el. Két bronz, két arany és egy szuper arany érmet hoztunk el a pályázatról. A szuper arany érem azért is kiemelkedő, mert hazánkban a növendékemmel együtt ketten érdemelték ki ezt a magas értékelést – mondta el Tóthné Gáspár Mária.

A nemzetközi gyermekrajz verseny munkájával szuper aranyérmet ért el Orosz Panna, arany éremmel jutalmazták Krajnyák Veronika és Pelyhe Panna alkotását, míg Albert Janka és Orosz Nóra bronzérmet szerzett. Orosz Nóra, aki szeptembertől már a miskolci Avasi Gimnázium emelt szintű vizuális kultúra tagozatán tanul, iskolai elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen.

A díjazottak az elért eredményről szóló oklevelet, érmet és ajándékot Mozerné Horga Stefánia igazgatónőtől és Tóthné Gáspár Mária művésztanártól vették át az október 4-én megtartott díjátadó ünnepségen.

hmzs

Kapcsolódó hírek